2014-01-22 14:34:08
Φωτογραφία για Ηλεία: Στα κάγκελα για τα φορολογικά οι αγρότες
Με μια μαζική κινητοποίηση οι αγρότες της Ηλείας, έδωσαν βροντερό «παρών» με κατάληψη στη ΔΟΥ Πύργου, στο ξεκίνημα των κινητοποιήσεων σε μια μορφή αντίδρασης ενάντια στα νέα φορολογικά μέτρα που πλήττουν τους μικρομεσαίους του κλάδου. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη κίνηση αντίδρασης, αφού τη Δευτέρα έγινε μόνο προσυγκέντρωση για τα μπλόκο της Μαραθιάς που σταδιακά οργανώνεται παράλληλα με άλλα σημεία αντίδρασης ανά την Ελλάδα. Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος, προανήγγειλε χθες σε δηλώσεις του και τις επόμενες δράσεις των αγροτών, την κατάληψη της ΔΟΥ Πύργου την ερχόμενη Παρασκευή στο πλαίσιο της πανελλαδική κινητοποίησης και την οργάνωση και νέων μπλόκων – ανάλογα με τις εξελίξεις – και σε άλλα σημεία της Ηλείας.

Ο κ. Γιαννόπουλος, μίλησε στους συναδέλφους του αγρότες έξω από την αποκλεισμένη είσοδο της Εφορίας στον Πύργο για τα όσα επιφέρουν στον κλάδο τα νέα φορολογικά μέτρα, δίδοντας έμφαση στα βιβλία εσόδων – εξόδων, μέτρα που πλήττουν κυρίως τον μικρομεσαίο αγρότη. Τόνισε πως ο αγροτικός τομέας έχει δεχθεί πολλά χτυπήματα και δεν αντέχει άλλα και ανέγνωσε το ψήφισμα που παραδόθηκε στον Έφορο Πύργου κ. Κότσυφα για να το διαβιβάσει στο υπουργείο Οικονομικών.


Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ τόνισε πως «κάναμε κατάληψη και αποκλεισμό της κεντρικής εφορίας του νομού, της ΔΟΥ Πύργου, για τα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών, καθώς και τα χαράτσια που επιβάλουν για τα χωράφια μας και όλα τα χαράτσια που έχουν βάλει σε όλους τους έλληνες, για τα φορολογικά μέτρα που έχουν λάβει σε βάρος όλων των ελλήνων, που είναι και οι κατεξοχήν καταναλωτές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, γιατί οι εξαγωγές στην πλειοψηφία τους δεν κάνουμε, ενώ γίνονται εισαγωγές προϊόντων που είναι αμφίβολης ποιότητας». Αναφερόμενος στη συνέχεια των κινητοποιήσεων τόνισε πως αυτή ήταν μόνο η αρχή και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συντονισμός με τους αγρότες άλλων περιοχών της χώρας για τα μπλόκα.

«Την Παρασκευή θα γίνει πανελλαδικός αποκλεισμός στις ΔΟΥ. Σε αυτό τον αγώνα καλούμε όλους τους εργαζόμενους όλης της Ελλάδας σε κοινό μέτωπο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και εμείς στα χωράφια μας αλλά και εκείνοι να έχουν δουλειά και να μην καταλήξουν στην ανεργία και τη φτώχια». Μιλώντας για τη συνάντηση με τον Έφορο, όπου τέθηκε και το θέμα της καθυστέρησης καταβολής του επιστρεφόμενου ΦΠΑ, αποκάλυψε ότι το 50% των αγροτών της Ηλείας, χρωστά ΦΠΑ και αυτό αποτελεί την αιτία που δεν μπορούν να διαχωριστούν άμεσα οι δικαιούχοι επιστροφής.

«Ο Έφορος μας είπε ότι είναι υπάλληλος του Ελληνικού Δημοσίου, δεν μπορεί να δώσει λύση, αλλά δεσμεύτηκε πως τα αιτήματα που υποβάλλαμε θα σταλούν στο υπουργείο οικονομικών. Μας απάντησε σε ένα θέμα που καίει τους αγρότες της Ηλείας που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα την επιστροφή του ΦΠΑ.

Είπε πως είναι μεγάλος ο αριθμός των αγροτών της Ηλείας που χρωστούν στην Εφορία και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν κάποιους και να δώσει στους υπόλοιπους γιατί είναι ενιαία η αίτηση και έτσι ορίζει ο νόμος. Αν το 50% των αγροτών χρωστούν στην Εφορία φέτος, του χρόνου θα χρωστούν το 200% γιατί θα βρουν ότι χρωστούσαν και οι πεθαμένοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος που κάλεσε τους Ηλείους αγρότες να ενισχύσουν το μπλόκο της Μαραθιάς, προαναγγέλλοντας πως ανάλογα με εξελίξεις είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν νέα μέτωπα κινητοποιήσεων στο νομό.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ