2014-01-22 18:37:00
Φωτογραφία για ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ «58»
Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, λόγω της παρουσίας σημαντικών στελεχών του κόμματος στη συγκέντρωση της Κίνησης των 58 στο Περιστέρι το βράδυ της Τρίτης. Ο Φώτης Κουβέλης και άλλα μέλη της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν εξηγήσεις από τον πρώην γραμματέα και βουλευτή Επικρατείας Σπύρο Λυκούδη για τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση των «58».

«Είμαι 40 χρόνια στην Ανανεωτική Αριστερά και δεν υπάρχει κανείς που θα μου πει σε ποια εκδήλωση θα πάω, με ποιους θα μιλήσω και ποιους θα ακούσω» ήταν η απάντηση του Σπύρου Λυκούδη.

Στη συγκέντρωση της Κίνησης των «58», εκτός από τον Σπύρο Λυκούδη, το «παρών» έδωσαν και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Στην τρίωρη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ανακοινώθηκαν οι αρμοδιότητες των μελών της, χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις στους βασικούς τομείς της πολιτικής του κόμματος.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωσή της συνεδρίασης, η Επιτροπή συζήτησε αναλυτικά τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, με τον Φώτη Κουβέλη να αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου, με βάση τις αποφάσεις του Συνεδρίου, και ενημέρωσε για τις σχετικές διεργασίες που έχουν γίνει και για το σημείο που βρίσκονται οι διαδικασίες.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος εισηγήθηκε τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος για την επόμενη περίοδο, με αιχμή το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, τη διάρθρωση της Κεντρικής Επιτροπής και των τομέων του κόμματος, καθώς και το χρονοδιάγραμμα προετοιμασίας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Σχετικά με τις ευρωεκλογές, η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, κινείται στην κατεύθυνση να επιχειρήσει να συνδέσει το ελληνικό ζήτημα με τις γενικότερες ευρωπαϊκές προοπτικές και θα επιμείνει στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αναφέρεται: «Θα επιδιώξει συμπαρατάξεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, που θα αποτυπώνουν μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας, και την έξοδο από την κρίση. Οι δημοτικές εκλογές πρέπει να αναδείξουν άξιους και ικανούς Δημάρχους, καθώς και Δημοτικά Συμβούλιο στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ