2014-01-24 12:56:07
Φωτογραφία για Ηράκλειο: Βγαίναμε και βλέπαμε από κάτω τους νεκρούς και τις νεκροφόρες να πηγαινοέρχονται
Συγκλονίζει η μαρτυρία συγγενικού προσώπου ασθενή που νοσηλευόταν 15 μέρες στην Πνευμονολογική κλινική του Βενιζελείου νοσοκομείου, που δεν έβγαινε στο μπαλκόνι για να... μη βλέπει από κάτω τους νεκρούς, τους κάσες και τις νεκροφόρες να πηγαινοέρχονται!

"Είχα 15 μέρες δικό μου άνθρωπο που νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική Κλινική και όσο ήμουν εκεί, δεν τολμούσα να βγω στο μπαλκόνι, γιατί από κάτω έβλεπα που έντυναν τον νεκρο. Έβλεπα καθημερινα να πηγαινοέρχονται οι νεκροφόρες και να είναι κάτω οι ανοιγμένες κασες. Πραγματικά συγκλονιστικές εικόνες", αναφέρει μιλώντας στο CretePlus.gr συνοδός ασθενούς που "έφυγε" από τη ζωή πρόσφατα.

Μαρτυρία, η οποία σε καμία περιπτωση δεν αποτελεί δυστυχώς, ένα τυχαίο ή ατυχές περιστατικό, όπως ειπώθηκε χθες από το Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αντώνη Γρηγοράκη, αλλά ένα από τα τραγικά συμβάντα που καταγράφηκαν από τη στιγμή που τοποθετήθηκαν τα κοντέινερ, όπως κατήγγειλε στο CretePlus.gr και στις 5 Γενάρη και χθες ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου κ. Γιώργος Χονδροζουμάκης.


Και αν για τους επισκέπτες ή τους συνοδούς, οι εικόνες αυτές αποτελούν την αιτία για περισυλλογή ή πρόκληση αισθημάτων φόβου, μπορεί κανείς να φανταστεί τι αισθάνονται ή τι σκέφτονται οι ίδιοι οι ασθενείς, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, αγωνιζόμενοι να ξεπεράσουν το πρόβλημα υγείας που έχουν, τη στιγμή που αποφασίζουν να βγουν στο μπαλκόνι να πάρουν λίγο αέρα.

Υπενθυμίζεται πως μετα τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του CretePlus.gr για την κατάσταση που επικρατεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και τις πανελλήνιες διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργίαδης διέταξε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης!

Συγκεκριμένα ο Υπουργός ζήτησε να εξεταστούν οι καταγγελίες που έγιναν και από τον πρόεδρο των εργαζομένων κ. Γιώργο Χονδροζουμάκη ο οποίος επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ είπε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που είναι αναγκασμένοι να αφήνουνε σε κοινή θέα - ακόμη και στα μπαλκόνια - τους νεκρούς για ώρα πριν τους βάλουν μέσα στο νεκροθάλαμο.

Τα σχετικά πορίσματα του αρμόδιου οργάνου θα πρέπει να έχει κατατεθεί το αργότερο έως τις 7 Φεβρουαρίου.
creteplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ