2014-01-26 03:22:11
Φωτογραφία για Το αντίο του Σωκράτη Κόκκαλη - Ο νέος ισχυρός άνδρας της Ιντρακόμ
Ένας κύκλος 36 ετών έκλεισε για το Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο βασικός μέτοχος και τιμονιέρης της Ιντρακόμ επί πολλά έτη αποχώρησε από το ΔΣ του ομίλου και τη θέση του Προέδρου που κατείχε.

Νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Intracom Holdings αναλαμβάνει ο επί πολλά χρόνια στενός του συνεργάτης Δημήτρης Κλώνης, ο οποίος αναλαμβάνει επίσης καθήκοντα προέδρου δ.σ. όλων των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου Intracom Holdings (Intrakat, Hellas OnLine, Intrasoft International S.A., Intracom Defense Electronics), αξιώματα τα οποία κατείχε ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Νέος ισχυρός όμως άνδρας της Ιντρακόμ είναι ο γιός του Σωκράτη Κόκκαλη Κωνσταντίνος ο οποίος ήδη έχει αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Πήρε προηγουμένως το βάφτισμα του πυρός έχοντας τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοτνος Συμβούλου κάτω από τον πατέρα του. Ο Κωνσταντίνος Κόκκαλης μετά τις σπουδές του στις ΗΠΑ (κατέχει πτυχίο BSc in International Relations and Economics από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και Executive Graduate Diploma in Finance από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια) ξεκίνησε να εργάζεται το 2003 ως Business Development Executive στην Intracom Holdings
. Με την εξαγορά της hellas online από την Intracom Holdings το 2006, ανέλαβε καθήκοντα Corporate Strategy Director. Από τον Αύγουστο του 2009 κατείχε τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου στην Hellas Online και του μέλους του Δ.Σ. της Intracom Telecom.

To νέο διοικητικό συμβούλιο της Intracom Holdings μετά από την αποχώρηση του Σωκράτη Κόκκαλη είναι το εξής:

Δημήτριος Χρ. Κλώνης, πρόεδρος δ.σ., εκτελεστικό μέλος.

Γεωργιος Αρ. Αννινος, αντιπρόεδρος δ.σ., μη εκτελεστικό μέλος.

Κωνσταντίνος Σ. Κόκκαλης, διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.

Κωνσταντίνος Γ. Αντωνόπουλος, μη εκτελεστικό μέλος.

Σωτήριος Ν. Φίλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Δημήτριος Κ. Χατζηγρηγοριάδης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Ποιος είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης (Μίνι Βιογραφικό)

Ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι γιος του ιατρού και διαπρεπούς ακαδημαϊκού Πέτρου Κόκκαλη (κορυφαία μορφή της ελληνικής Αριστεράς και υπουργός στην κυβέρνηση του βουνού). Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας το 1944 ο Πέτρος Κόκκαλης λόγω και της συμμετοχής του στην αντίσταση αναχώρησε για την Γαλλία το 1947 και την Ανατολική Γερμανία όπου και εγκαταστάθηκε το 1949 συνεχίζοντας την πανεπιστημιακή του καριέρα.

Εκεί τον ακολούθησε και ο γιος του Σωκράτης Κόκκαλης ο οποίος αποφοίτησε το 1962 από το Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου με πτυχίο φυσικής και ειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της ηλεκτρονικής τεχνολογίας. Το 1963 ξεκίνησε τις επιχειρηματικές του και το 1977 ίδρυσε την εταιρεία INTRACOM, η οποία συγκαταλέγεται σήμερα μεταξύ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Ο Όμιλος INTRACOM επεκτάθηκε σε χώρες εντός αλλά και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ των άλλων εταιρειών που ίδρυσε[κ. Κόκκαλης συγκαταλέγονται η INTRALOT (εταιρεία τυχερών παιχνιδιών[3]) και η INTRACOM HOLDINGS στην οποία ανήκουν οι INTRACOM Telecom, INTRACOM Defense Electronics (εταιρεία αμυντικών συστημάτων), INTRACOM IT Services, Ηellas Οnline, Intrakat και ΑΙΤ. Υπήρξε στενός και αγαπητός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Όταν από τα τέλη του 1988 οι μεγαλο-εκδότες άρχιζαν να πιέζουν ασφυκτικά τον Ανδρέα Παπανδρέου και την κυβέρνησή του και να του επιτίθενται (λόγω της προσπάθειάς του να τους εξουδετερώσει χρησιμοποιώντας τον Γιώργο Κοσκωτά), ο Σωκράτης Κόκκαλης τον υποστήριξε σθεναρά, μέσω και της εφημερίδας «Επικαιρότητα» που ήταν τότε δικής του ιδιοκτησίας. Ο Σωκράτης Κόκκαλης συνδέθηκε φιλικά και με δύο ανθρώπους από το στενό περιβάλλον του Ανδρέα Παπανδρέου, τον τότε Διοικητή του ΟΤΕ, απόστρατο αξιωματικό Διαβιβάσεων Θεοφάνη Τόμπρα, και τον επιχειρηματία Γιώργο Λούβαρη, που αργότερα έγινε συνεργάτης του στον Ολυμπιακό. Στον Ολυμπιακό όπου επί πολλά χρόνια μεγαλούργησε θεωρείται ένας από τους ποιο επιτυχημένους Προέδρους.

Το 1997 ο Σωκράτης Κόκκαλης ανακηρύχθηκε John Harvard Fellow, αφού συνέστησε το Πρόγραμμα Κόκκαλη στη σχολή Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard. Το 1998 ίδρυσε το ίδρυμα Κόκκαλη, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που επικεντρώνεται σε εκπαιδευτικά θέματα και αναπτυξιακούς τομείς στην περιοχή, προς τιμήν της μνήμης του πατέρα του. Παράλληλα μέσω του ιδρύματος Κόκκαλη έχει ιδρύσει στην Παιανία το Athens Information Technology που συνεργάζεται με ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, το Πανεπιστήμιο του Carnegie Mellon.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ