2014-01-27 10:00:10
Φωτογραφία για Συγκριτικό: Πόσος είναι ο «πραγματικός» αποθηκευτικός χώρος στα smartphones;
Πριν από περίπου έναν χρόνο, λίγο καιρό μετά την επίσημη παρουσίαση του Galaxy S4 της Samsung και αφού η συσκευή είχε αρχίσει να φτάνει στα χέρια των πρώτων κατόχων, γινόταν γνωστό ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον δεδομένο: Αν και ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος της ναυαρχίδας της Samsung ήταν 16GB (σε μια από τις εκδόσεις της), ο πραγματικός χώρος που ήταν διαθέσιμος στον τελικό χρήστη ήταν κατά πολύ μικρότερος, φτάνοντας σε κάτι παραπάνω από 8GB, σχεδόν δηλαδή στο μισό της αρχικής χωρητικότητας.

Με βάση τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η ιστοσελίδα Which δημοσίευσε ένα νέο γράφημα, στο οποίο φαίνεται η διαφορά αρχικού (ή ονομαστικού) με πραγματικού αποθηκευτικού χώρου σε διάφορα, ιδιαίτερα γνωστά, smartphones της αγοράς. Η έρευνα αφορά τις εκδόσεις των 16GB, και δείχνει πως τοiPhone 5c της Apple βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με 12,60GB διαθέσιμα στον χρήστη, ακολουθούμενο από τα Nexus 5 (12,28GB), iPhone 5s(12,20GB), Sony Xperia Z1 (11,43GB), BlackBerry Z30 (11,20GB), HTC One Mini (10,44GB), LG G2 (10,37GB) και, τέλος, Galaxy S4 (8,56GB).


Γιατί όμως υπάρχει αυτή η διαφορά μεταξύ ονομαστικού και πραγματικού αποθηκευτικού χώρου στα smartphones; Αιτία είναι φυσικά το εκάστοτε λειτουργικό σύστημα, το οποίο καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του χώρου, αλλά και οι διάφορες custom εφαρμογές / περιβάλλοντα εργασίας / skins και bloatware με τα οποία συνηθίζουν να εμπλουτίζουν οι κατασκευαστές και οι πάροχοι τις διάφορες συσκευές. Και έτσι, ένα από τα smartphones με το περισσότερο επιπρόσθετο λογισμικό, εξακολουθεί να είναι είναι το Galaxy S4 της Samsung. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η πρόσφατη απόφαση των Αρχών της Ν. Κορέας για δυνατότητα αφαίρεσης του όποιου, μη απαραίτητου, λογισμικού από τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η πρόταση της Samsung είναι η μοναδική της λίστας που μπορεί να πάρει microSD κάρτα για την αύξηση του αποθηκευτικού της χώρου, κάτι που αποτελεί, σύμφωνα και με την ίδια τη Samsung, λύση στο θέμα του αυξημένου κατειλημμένου χώρου λόγω του πλούσιο λογισμικού που διαθέτει η συσκευή, ενώ μπορεί να γίνει και εγκατάσταση εφαρμογών στη συγκεκριμένη κάρτα.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ