2014-01-27 09:59:39
Φωτογραφία για Δήμαρχοι στη σέντρα – Έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις.?
Στη σκιά της διαμάχης μεταξύ ΚΕΔΕ και Λέανδρου Ρακιντζή, για το αν υπάρχει διαπλοκή και διαφθορά στους ΟΤΑ, δήμαρχοι ρίχνονται στην Σέντρα της δικαστικής εκκαθάρισης παλαιών εκκρεμοτήτων.!

Οι φήμες επιμένουν πως στην προεκλογική αρένα θα «ριχτούν» αρκετά ονόματα…, «που θα ξαφνιάσουν».!

Χαρακτηριστικές είναι οι δύο περιπτώσεις που  έρχονται στο φως της δημοσιότητας.!

 Ο επί έξι τετραετίες πρώην δήμαρχος Βέλου Κορινθίας,  Θ. Λαμπρόπουλος , μπήκε στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών εμφανιζόμενος ως εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο 18 εκατομμυρίων ευρώ  και με την λίαν υποτιμητική αν όι και πλήρη διασυρμό της τοπικής αυτοδιοίκησης: “για μία ακόμη φορά αναφέρεται στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης σε υπόθεση κακοδιαχείρισης και μάλιστα για εξαιρετικά μεγάλο ποσό». Ο πρώην δήμαρχος διώκεται ουσιαστικά για φοροδιαφυγή δημοτικής επιχείρησης ύψους 600.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής», οι οικονομικές διωκτικές αρχές φέρονται να έχουν εντοπίσει «τρύπα» στα οικονομικά του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων, έπειτα από έλεγχο των διαχειριστικών χρήσεων κατά τη διάρκεια της θητείας του, ενώ παράλληλα ελέγχουν το «πόθεν έσχες» του αυτοδιοικητικού στελέχους σε βάθος δεκαετίας, αναζητώντας ποσά τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά του.

Παράλληλα, σε δίκη παραπέμπεται ο δήμαρχος Κυθήρων Θεόδωρος Κουκούλης, ενώ μαζί του θα καθίσουν στο εδώλιο και άλλα 29 άτομα.

Η υπόθεση αφορά σε 16 έργα συνολικού προϋπολογισμού 912.000 ευρώ τα οποία ο εργολάβος είτε εκτέλεσε με καθυστέρηση τεσσάρων χρόνων είτε δεν παραδόθηκαν μέχρι σήμερα, αν και έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα λίγων μηνών
. Ταυτόχρονα, αντί να επιβληθούν οι ποινικές ρήτρες στον εργολάβο για την καθυστέρηση ετών στην εκτέλεση των έργων, φαίνεται πως σε ορισμένες του δόθηκε και  μπόνους με συμπληρωματικές συμβάσεις αυξάνοντας το τίμημα ορισμένων έργων προς όφελός του.

                                                       Γ. Σπ. Π. 
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ