2014-01-28 09:15:06
Φωτογραφία για Ενας Σαλονικιός για Ευρωπαίος Αγρότης της χρονιάς
Στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για τον καλύτερο Νέο Αγρότη της χρονιάς, που θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει ο 25άχρονος Χρήστος Παναγιωτίδης από τη Θεσσαλονίκη.

Ο νικητής του διαγωνισμού που έχει στόχο να προωθήσει τις πιο καινοτόμες καλλιεργητικές πρακτικές στην Ευρώπη, θα επιλεγεί μεταξύ 19 υποψηφιοτήτων από ισάριθμες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Χρήστος Παναγιωτίδης διεκδικεί μία διάκριση στον διαγωνισμό που θα αναδείξει (α) τον καλύτερο ευρωπαίο αγρότη, (10.000 ευρώ επαθλο) (β) τις πιο βιώσιμες πρακτικές (7.500) και (γ) πιο καινοτόμες πρακτικές(7.500).

Η δράση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά πέρυσι, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Ε. Κοινοβουλίου, καθηγητή Γιώργου Παπαστάμκου, που φέτος μαζί με τον Έλληνα ευρωβουλευτή Γιώργο Κουμουτσάκο, έχουν αναλάβει την υποστήριξη της ελληνικής αποστολής.


Ο Έλληνας υποψήφιος Χρήστος Παναγιωτίδης έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη κτηνοτροφική φάρμα στο δήμο Απολλωνίας Θεσσαλονίκης, όπου καλλιεργεί και παράγει ο ίδιος τις τροφές για τις αυτόχθονες φυλλές ελληνικών ζώων που εκτρέφει με βιολογικό τρόπο.

Στόχος του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού για τον Νέο Αγρότη της χρονιάς είναι να αναδείξει τις πιο καινοτόμες και βέλτιστες πρακτικές στην Ευρώπη και να ενισχύσει και να θεσμοθετήσει έναν δυναμικό ρόλο των νέων της υπαίθρου, σε μια εποχή που οι νέοι αγρότες αντιπροσωπεύουν μόλις το 10% του ευρωπαϊκού αγροτικού χώρου.

Της Επιτροπής Αξιολόγησης προεδρεύει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ε. Kοινοβούλιο, κος J.Daul, ενώ συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EESC) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Νέων Αγροτών (CEJA), της COPA-COGECA και της Steyr Traktoren. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ