2014-01-28 22:42:07
Φωτογραφία για Μαθητές «ανέκριναν» τον Δήμαρχο στην Τρίπολη! [video]
Τον Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη συνάντησαν μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του 2ου λυκείου της πόλης, στα πλαίσια του προγράμματος «ecomobility».

Οι μαθητές έθεσαν ενδιαφέροντα ερωτήματα όσον αφορά στον τρόπο μετακίνησης των πολιτών μέσα στην πόλη, στην κίνηση των οχημάτων και των ποδηλάτων, στην ύπαρξη ποδηλατοδρόμων και στους τρόπους που θα μπορούσε η πόλη να γίνει περισσότερο λειτουργική για να μην δημιουργείται χάος στο κέντρο και ταλαιπωρία τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες.

Με το σκεπτικό ότι τα παιδιά είναι οι "κληρονόμοι" αυτής της πόλης, έθεσαν ερωτήματα που απασχολούν την καθημερινότητα όλων μας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα οικολογικής μετακίνησης.

Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες απαντήσεις του Δημάρχου ήταν οι παρακάτω:

-Είναι πολύ πιο εύκολη πλέον η κυκλοφορία πεζών και ποδηλάτων μετά την πεζοδρόμηση του κέντρου.


-Σύντομα, θα τεθεί σε διαβούλευση η επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης που έχει ξεκινήσει το 1998 – 1999.

-Έχει υποβληθεί πρόταση για την κεντρική πλατεία να μην έχει κυκλική ροή αλλά να έχει μια απλή διέλευση με δρόμο ήπιας κυκλοφορίας

-Ελπίζουμε σύντομα να ενταχθεί ένα έργο που αφορά μεγάλο τμήμα από το γήπεδο του Παναρκαδικού μέχρι το στρατόπεδο, για να λυθεί ένα μεγάλο πρόβλημα για τη διάνοιξη του περιφερειακού.

-Στόχος να γίνει ένας ποδηλατοδρόμος που θα συνδέει το κέντρο με το αθλητικό κέντρο και το άλσος Αγίου Γεωργίου, υπάρχουν κάποια προβλήματα με την οδό Καλαβρύτων για να μπορεί να είναι ασφαλής η διέλευση.

Δείτε την ενδιαφέρουσα συζήτηση του δημάρχου με τα παιδιά.

kalimera-arkadia.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ