2014-01-29 03:24:07
Φωτογραφία για Λυκούδης «αδειάζει» Παπαδόπουλο
Τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ και στενό πολιτικό του φίλο «αδειάζει» ο Σπύρος Λυκούδης, βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ πρώην γραμματέας και επικεφαλής της εσωκομματικής μειοψηφίας.

«Αντικειμενικά υπάρχει ένα ζήτημα, κατά πόσο μέλη της κεντρικής επιτροπής του κόμματος μας ή και βουλευτές μπορούν να παίρνουν μέρος, ως ομιλητές, σε μια εκδήλωση ενός φορέα που διαμορφώνει έναν άλλον πολιτικό προσανατολισμό. Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα», λέει ο κ.Λυκούδης, σημειώνοντας πως και το δικό του ενδιαφέρον έχει «μετατοπιστεί σε άλλη κατάσταση» από τη στιγμή που από μία κίνηση που καλεί σε διάλογο, οι «58» μετασχηματίζονται σε πολιτικό φορέα.

«Προφανώς αν πάει ένα στέλεχος του κόμματος μου και υποστηρίξει ότι ορθώς διαμορφώνεται και προς σωστή κατεύθυνση, σωστότερη από την δική του ένα ψηφοδέλτιο σε αυτόν τον χώρο, υπάρχει ένα ζήτημα», συνεχίζει ο κ.Λυκούδης, «απαντώντας» στις διαρροές που θέλουν τον Ανδρέα Παπαδόπουλο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης, αποκαλύπτοντας ο ίδιος έχει λάβει από τον κ.Παπαδόπουλο πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.


«Προφανώς θα ήταν πρόβλημα, εάν ένα μέλος της κεντρικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν επικεφαλής ψηφοδελτίου άλλου πολιτικού σχηματισμού. Είναι ένα παράδοξο φαινόμενο. Δεν θα μπορούσε να γίνει γενικά αποδεκτό από την Δημοκρατική Αριστερά. Αλλά νομίζω ότι παραμένει στο επίπεδο ενός ρεπορτάζ που δεν επιβεβαιώνεται. Ο κ. Παπαδόπουλος μου είπε ότι δεν ισχύει», λέει.

Την ίδια ώρα, πυρ ομαδόν δέχεται και από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Παπαδόπουλος στον απόηχο όσων υποστήριξε χθες στην εκδήλωση των «58» στην Κηφισιά για την διακυβέρνηση της χώρας από τον Ανδρέα Παπαδόπουλο. Η πρώτη απάντηση ήρθε από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» και τον πρώην γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη. «Επειδή ακούω και μαθαίνω για κάποιους που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις των 58 και μόνιμο τους πρόβλημα είναι η διακυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, κατακεραυνώνοντας το κοινωνικό κράτος της περιόδου ,και την διόρθωση των αδικιών της διακυβέρνησης της δεξιάς ,το οποίο μεταφράζουν ως το πελατειακό κράτος του Ανδρέα Παπανδρέου .....τους παραπέμπω στις συνετές και αλησμόνητες διακυβερνήσεις των περιόδων 1990 -1993 και 2004- 2009», σημείωσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, στρεφόμενος ευθέως κατά του πρώην εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ : «Έτσι δεν είναι Ανδρέα και λοιποί ... σύγχρονοι που απαξιώνετε εργολαβικά...την προσφορά και την ιστορία 38 ολόκληρων χρόνων ;;;;».

Λίγη ώρα μετά, ακολούθησε δήλωση-«απάντηση» εκ μέρους του Χρήστου Δρούζια, μέλους της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ που προέρχεται από την εκσυγχρονιστική πτέρυγα του κόμματος. «Σε ομιλία του σε εκδήλωση των 58 στην Κηφισιά, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει μαζέψει στους κόλπους του νοσταλγούς της δεκαετίας του 80 - δηλαδή του Ανδρέα Παπανδρέου. Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για λάθος που έγινε εν τη ρύμη του λόγου του. Διότι αποκλείεται, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ να προσπερνά τόσο εύκολα ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε ο ηγέτης που σφράγισε την πορεία της δημοκρατικής παράταξης και της κεντροαριστεράς στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα στη χώρα μας», σημείωνε, τονίζοντας ότι ναι μεν «μπορεί εκείνη την εποχή να ήμασταν αρκετοί εξ' ημών μικροί σε ηλικία, αλλά δεν επιτρέπεται σήμερα να μη γνωρίζουμε, να μην έχουμε διαβάσει ή ακούσει» Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ.Δρούζιας έκανε λόγο για ένα ευρύτερο θέμα που ανακύπτει, σεβασμού σε πρόσωπα και συμβολισμούς. «Όποιος ενδεχομένως επιθυμεί να προσέλθει στη ευρύτερη δημοκρατική προοδευτική παράταξη, οφείλει να σέβεται τα πρόσωπα, την ιστορία και τους συμβολισμούς», σημείωνε, καλώντας τον κ.Παπαδόπουλο να προβεί στην «αυτονόητη», αλλά και αναγκαία, όπως την χαρακτήριζε, διόρθωση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ