2014-01-29 11:07:08
Φωτογραφία για Εξώφυλλο στο Rolling Stone ο Πάπας Φραγκίσκος
Ο «επαναστάτης» Πάπας Φραγκίσκος φιλοξενείται στο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού Rolling Stone, το οποίο αφιερώνει εκτενές άρθρο - οδοιπορικό στον... προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με τίτλο «Times they are a-changin' («Οι καιροί αλλάζουν»)

Ο Αργεντινός πάπας Φραγκίσκος -κατά κόσμον Χόρχε Μπεργκόλιο- μετά την ανακήρυξή του ως πρόσωπο της χρονιάς από το TIME, αλλά και το Advocate, που προασπίζεται τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, «κέρδισε» και το Rolling Stone.

Ο τίτλος του άρθρου κάθε άλλο παρά τυχαίος μπορεί να θεωρηθεί. «The Times they are a-changin'» ήταν το όνομα του δίσκου του Μπομπ Ντίλαν που κυκλοφόρησε το 1964, αγγίζοντας θέματα όπως ο ρατσισμός, η φτώχεια και η κοινωνική αλλαγή, που απασχολούν τον ποντίφικα.

Ο αρθρογράφος Μαρκ Μπινέλι ταξίδεψε μέχρι το Βατικανό για να αποκαλύψει ποιος είναι ο Πάπας. Στο κείμενό του 7.700 λέξεων σκιαγραφεί το προφίλ του Φραγκίσκου γράφοντας: «Σε λιγότερο από ένα χρόνο από την έναρξη της παπικής του θητείας, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει κάνει τόσα πολλά για να διαχωρίσει τον εαυτό του από το παρελθόν και να αυτοσυστηθεί ως ο Πάπας του λαού».


Σε άλλο σημείο του κειμένου, ο Μπινέλι αναφέρει: «μετά την καταστροφική παπική θητεία του Βενέδικτου, ένας ένθερμος λάτρης των παραδόσεων που έμοιαζε σαν να πρέπει να φορά ένα ριγέ πουκάμισο με γάντια - μαχαίρια και να απειλεί τους νέους στους εφιάλτες του, η βασική δεξιότητα του Φραγκίσκου, όπως να χαμογελά στον κόσμο έμοιαζε σαν ένα μικρό θαύμα στο μέσο όρο των Καθολικών».

«Ωστόσο, είχε ακόμα περισσότερες ριζοσπαστικές αλλαγές στο μυαλό του. Αποφεύγοντας το παπικό μέγαρο για ένα απλό διαμέρισμα, με το να "κατσαδιάζει" δημοσίως εκκλησιαστικούς ηγέτες ότι έχουν εμμονή με τα θέματα που διχάζουν, όπως οι γκέι γάμοι, ο έλεγχος των γεννήσεων και οι εκτρώσεις». συνεχίζει ο αρθρογράφος. Και παραθέτει την απάντηση «Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω;» που είχε δώσε ο πάπας όταν ρωτήθηκε για τις απόψεις του σχετικά με τους γάμους των ομοφυλοφίλων.

Κλείνοντας, ο Μπινέλι γράφει: «στην βροχερή πλατεία, το πλήθος ζητωκραυγάζει για τον νέο του φίλο, τον cool Πάπα Φραγκίσκο, μέχρι να γυρίσει πίσω στα μυστήρια της οχυρωμένης πόλης που διοικεί...»,

Το τεύχος του Rolling Stone που φιλοξενεί το άρθρο για τον Πάπα θα κυκλοφορήσει στις 13 Φεβρουαρίου.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ