2014-01-29 14:20:12
Φωτογραφία για Κάρας: Έκανε λάθη η τρόικα, αλλά σώθηκε η Ελλάδα
Την εκτίμησή του ότι η τρόικα έκανε λάθη αλλά κατάφερε να αποτρέψει την πτώχευση στην Ελλάδα, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Επιτροπής που διερευνά τη λειτουργία της τρόικας, Ότμαρ Κάρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή».

«Ήμασταν αναγκασμένοι να επιδιορθώσουμε το πλοίο εν μέσω καταιγίδας. Και η καταιγίδα δεν έχει ακόμη περάσει. Αλλά σώσαμε το πλοίο. Και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουν όλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κάρας.

Η παρουσία της τρόικας ήταν απαραίτητη και κατάφερε να αποτρέψει την πτώχευση αρκετών ευρωπαϊκών χωρών, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής, ενώ αναφερόμενος στην εμπλοκή του ΔΝΤ, υποστήριξε ότι ήταν αναγκαία λόγω της τεχνογνωσίας της, η οποία απουσίαζε από τους μηχανισμούς της ΕΕ.

Ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει να υπάρξουν ευθύνες για τις ενέργειες της τρόικας στην Ελλάδα, ο κ. Κάρας σημείωσε ότι επιθυμεί «αλληλεγγύη εντός της ΕΕ. Όμως, χρειαζόμαστε εργαλεία για να οργανώσουμε την αλληλεγγύη καλύτερα, και αυτά απαιτούν διαφάνεια, δημοκρατική νομιμοποίηση και κοινοβουλευτικό έλεγχο. Μόνον εάν η διαδικασία είναι διαφανής και εμπλέκονται τα Κοινοβούλια, θα δεχθούν όλοι να προσπαθήσουν».

Σημειώνεται ότι, ο κ. Κάρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον πρόεδρο και επιτροπές της Βουλής, στελέχη τραπεζών και επιμελητηρίων και εκπροσώπους του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ