2014-01-30 09:56:04
Φωτογραφία για Ηλεία: Δρόμος μοντέλο κατέληξε... σμπαράλια
Πολυδιαφημισμένος δρόμος, μεγάλο έργο και «Ολυμπιακών προδιαγραφών» ελέω Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, παραδόθηκε η περιμετρική οδός Αρχαίας Ολυμπίας. Όμως σε αυτά τα δέκα χρόνια, τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν γιγαντώθηκαν με αποτέλεσμα το έργο να χρειάζεται μεγάλες παρεμβάσεις για να μην αχρηστευτεί. Εξυπηρετεί το σύνολο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και των επισκεπτών από και προς τα ορεινά του νομού. Και όμως… καταρρέει.

Η περιμετρική οδός παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα στο τούνελ Εκεχειρία όπου συνεχίζονται οι έντονες λασπορροές που αποκλείουν συνήθως το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ απειλείται και πάλι από κατολισθήσεις στο τμήμα κοντά στη διασταύρωση Κοσκινά, όπου πρόπερσι έκλεισε όλος ο δρόμος για αρκετές ημέρες. Όμως σε ένα σημείο που αν και είχε επισημανθεί στο παρελθόν η επικινδυνότητά του, δεν υπήρξε καμία παρέμβαση με αποτέλεσμα ο δρόμος εκεί να βρίσκεται στον αέρα. Πρόκειται για τη διασταύρωση προς Μιράκα – Λάλα, όπου τα νερά της βροχής έσκαψαν υπόγεια το δρόμο. Τμήμα της ασφάλτου είναι στον αέρα, όπως και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Το πρανές έχει υποχωρήσει και όποιος οδηγός έχει την ατυχία να πατήσει στην άκρη του οδοστρώματος κινδυνεύει να βρεθεί στο γκρεμό, αφού σε εκείνο το σημείο έχει απομείνει μόνο η άσφαλτος πάχους λίγων εκατοστών.


Από το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας έχει τοποθετηθεί σήμανση, όπως και λίγα μέτρα πριν στο σημείο των λασπορροών του τούνελ Εκεχειρία και έχει ειδοποιηθεί για πολλοστή φορά η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η κατάσταση όμως αναμένεται να επιδεινωθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, καθώς ο χειμώνας δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Πηγή: ilialive
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ