2014-01-30 15:57:17
Φωτογραφία για Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ΑΚΡΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Την έντονη αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προκάλεσε η συμβολική κατάληψη μελών της Αριστερής Ενότητας στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Γενναδίου. Σε δήλωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως «η βίαιη εισβολή, οι φθορές και η υβριστική συνθηματολογία των στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο πολιτικό μου γραφείο σήμερα, δεν συνιστούν πολιτική πράξη». «Αποτελούν ακραίες πράξεις εκφοβισμού και στοχοποίησης που δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία, για αυτό και πρέπει να καταδικάζονται από τα κόμματα που την υπηρετούν» πρόσθεσε.

Ν.Δ.: Όνειδος για τη δημοκρατία η εισβολή στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη

Για «απρόκλητη επίθεση των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της για τα όσα εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι έξω από το γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας.

«Η σημερινή απρόκλητη επίθεση των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είναι όνειδος και ντροπή για τη δημοκρατία
. Η βίαιη εισβολή, οι ύβρεις, οι απειλές και οι βανδαλισμοί είναι για το ΣΥΡΙΖΑ ''ειρηνική παράσταση''. Προφανώς σε σχέση με το κάψιμο καταστημάτων, τρομοκρατικών- δολοφονικών ενεργειών, καταλήψεις κτιρίων για κατασκευή μολότοφ και σωρεία άλλων έκνομων ενεργειών τις οποίες υπερασπίζεται με σθένος ο ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε η Λ. Συγγρού. Επεσήμανε ακόμη ότι «με τις σημερινές απειλές τους τα φυντάνια του ΣΥΡΙΖΑ πιστοποιούν ότι βρίσκονται απέναντι από τη δημοκρατική νομιμότητα».

Δεκάδες προσαγωγές έξω από το γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη

Σε 45 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία έξω από το κτήριο όπου στεγάζονται τα πολιτικά γραφεία του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου. Οι προσαχθέντες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι μέλη της φοιτητικής παράταξης «Αριστερή Ενότητα», οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου έσπευσαν βουλευτές και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησαν την απελευθέρωση τους.

Όπως έγινε γνωστό, μέλη της φοιτητικής παράταξης που διαμαρτύρονταν για το πρόσφατο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι μπήκαν νωρίτερα στο κτήριο φωνάζοντας συνθήματα και κολλώντας αυτοκόλλητα στους τοίχους, εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας, και έφτασαν μέχρι τον έβδομο όροφο, όπου βρίσκεται το πολιτικό του γραφείο με σκοπό να παραδώσουν ψήφισμα.

Οι υπάλληλοι του γραφείου κράτησαν κλειστές τις πόρτες και οι διαδηλωτές κατέβηκαν στο δρόμο, όπου με σπρέι έγραψαν στους τοίχους «Βαρβιτσιώτη δολοφόνε», «Το Φαρμακονήσι ήταν δολοφονία», «Κανείς άνθρωπος λαθραίος» με υπογραφή «ΑΡΕΝ» και παρέμειναν στο σημείο. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχώρησαν σε προσαγωγές

Απρόκλητη επίθεση καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Απρόκλητη βίαιη επίθεση από δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ εναντίον μελών της, φοιτητών της Αριστερής Ενότητας και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, ενώ οι φοιτητές βρίσκονταν έξω από το γραφείο του υπουργού, δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ τους περικύκλωσαν και τους επιτέθηκαν προχωρώντας σε ξυλοδαρμούς φοιτητών.

Σύμφωνα με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, στις διαμαρτυρίες περαστικών, δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ η ομάδα ΔΕΛΤΑ απάντησε με ακόμα πιο βίαιη επίθεση και προχώρησε σε πάνω από 25 προσαγωγές. «Απέναντι στο δόγμα ''νόμος και τάξη'' της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, εμείς απαντάμε ότι θα βρισκόμαστε στους δρόμους μέχρι να τους ρίξουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Με εντολή Σαμαρά!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Με εντολή Σαμαρά!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ