2014-01-30 16:20:45
Φωτογραφία για Τουλάχιστον 95.000 Τ/κ στους εκλογικούς καταλόγους της Κυπριακής Δημοκρατίας
Υποχρεωτικά θα εγγράφονται στους εκλογικούς καταλόγους για τις εθνικές εκλογές, όλοι οι Ελληνοκύπριοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ... το σύνολο των Κυπρίων (Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι) που διαμένουν στις κατεχόμενες περιοχές και κατέχουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εγγραφούν αυτόματα στον εκλογικό κατάλογο για τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, βάσει ενός νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, στον εκλογικό κατάλογο που αφορά τις ευρωεκλογές θα εγγραφούν 95.000 Τουρκοκύπριοι.

Με τη σκοπούμενη τροποποίηση, με βάση τα στοιχεία στο Σύστημα Αρχείου Πληθυσμού στις 9/10/2013, θα εγγραφούν αυτόματα στον ειδικό εκλογικό κατάλογο των ευρωεκλογών άνω των 95 χιλιάδες Τ/κ, οι οποίοι έχουν αποκτήσει, από το 2000 και εντεύθεν, τη νέου τύπου ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας που εκδίδεται από το Σύστημα Αρχείου Πληθυσμού, και κατά την ημέρα διεξαγωγής των ευρωεκλογών θα είναι άνω των 18 χρόνων, για τους οποίους γίνεται η παραδοχή ότι διαμένουν στις κατεχόμενες περιοχές, χωρίς αυτό να μπορεί να ελεγχθεί απόλυτα.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ