2014-01-30 19:28:12
Φωτογραφία για Τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Π.Ε Αγίου Νικολάου διαμορφώνουν από κοινού κάτοικοι και Διοίκηση του Δήμου στο πλαίσιο της ανοικτής διαδικασίας διαβούλευσης
Ανοικτή συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής του Αγίου Νικολάου και τους εκπροσώπους του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου και ΚΑΤ Αμαρουσίου για τη συνδιαμόρφωση από μηδενική βάση των νέων συνθηκών κυκλοφορίας στην Π.Ε Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στο Δημαρχείο.

Στη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευρεία συμμετοχή κατοίκων, ακούστηκαν δεκάδες απόψεις, καταγράφηκαν όλες οι παρατηρήσεις, τα αιτήματα και τα προβλήματα που εντοπίζονται από μέρους των κατοίκων, τα οποία και θα ληφθούν υπόψη κατά τη διαμόρφωση της κυκλοφοριακής μελέτης που θα εφαρμοστεί στην περιοχή. Παράλληλα, υπήρξαν και τοποθετήσεις με προτάσεις και λύσεις σε συγκεκριμένα θέματα.

Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ενημέρωσε ότι στόχος της Διοίκησης είναι οι κυκλοφοριακές αλλαγές που θα ισχύσουν στην περιοχή να είναι αποτέλεσμα συναπόφασης με τους κατοίκους ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργική και ολοκληρωμένη και να συμβάλει θετικά προς την κατεύθυνση της ρύθμισης των προβλημάτων και δυσλειτουργιών που παρατηρούνται σήμερα
. Προσεχώς ο μελετητής θα πραγματοποιήσει μετρήσεις στην περιοχή και θα υπάρξει σε σύντομο χρόνο νέα συνάντηση για την ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με τα αποτελέσματα που θα προκύψουν.

Τα περισσότερα ανοιχτά ζητήματα που έθεσαν οι κάτοικοι προς διευθέτηση επικεντρώθηκαν ως επί το πλείστον στις οδούς Πλουτάρχου και Ηροδότου. Σχετικά με μικρές παρεμβάσεις που χρειάζονται σε συγκεκριμένα σημεία, η Διοίκηση ενημέρωσε ότι άμεσα θα προχωρήσει σε ενέργειες για την επίλυσή τους.

Η ανοικτή συγκέντρωση - συζήτηση με τους κατοίκους έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης επιτόπιας συνάντησης προσωπικά του Δημάρχου και αρμοδίων της Διοίκησης με κατοίκους της γειτονιάς στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Κάθε δημότης μπορεί να καταθέσει την άποψή του και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου http://www.maroussi.gr/frontoffice. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Συγκοινωνιολόγος Ευάγγελος Ματσούκης, ο υπεύθυνος για θέματα συγκοινωνίας και κυκλοφορίας του Δήμου, δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ζήκος, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου και ΚΑΤ Αμαρουσίου Θωμάς Χατζηπρίμος.

Παρόντες στην ενημερωτική συνάντηση ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Δημήτρης Σμυρνής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Ρένα Χαλιώτη.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ