2014-01-31 08:09:07
Φωτογραφία για Στα... χαρακώματα οι Kεντροαριστεροί
Με διαβουλεύσεις, ανακοινώσεις συμμαχιών, αμφιταλαντεύσεις και επιθέσεις κατά της όμορης άλλης πλευράς συνεχίζονται οι διεργασίες στον ευρύτερο χώρο της λεγόμενης Κεντροαριστεράς.

Οι συναντήσεις μεταξύ ηγετικών παραγόντων κορυφώνονται, ενώ απομένουν λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν από την Κυριακή των ευρωεκλογών.

Το απόγευμα της Πέμπτης, στις επτά, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης συζήτησε για περισσότερο από μία ώρα με τον πρόεδρο της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα κ. Ανδρέα Λοβέρδο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκαν θέματα πολιτικής κατεύθυνσης της πιθανής εκλογικής και επιβεβαιώθηκε, με αυτόν τον τρόπο, το ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές να συνεχιστούν οι προετοιμασίες για τη συγκρότηση κοινού μετώπου. Έτσι τις επόμενες ημέρες αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων θα συνεργαστούν ώστε να βρουν το κοινό τόπο σε ειδικότερα θέματα, όπως το όνομα του συνδυασμού, το σύμβολο και το προγραμματικό πλαίσιο.


Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος ανέλαβε να εξαπολύσει επιθεση από πλευράς ΠΑΣΟΚ, προς τον κ. Λοβέρδο, τον κ. Κουβέλη και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γρηγοράκος είπε: «Δεν μπορούν να προαναγγέλλουν το καινούργιο κάποιοι κρατικοδίαιτοι, τα λέω προς Λοβέρδους, Αηδόνηδες και Σακοράφες αλλά και τη ΝΔ της οικογενειοκρατίας» και πρόσθεσε «προχωράμε σε μια κεντροαριστερά που έχει γίνει κάθαρση και τα απόβλητα τα έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλο το επιτελείο του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι στο γραφείο του κ. Τσίπρα».

Ειδικότερα για τον κ. Κουβέλη σημείωσε «εδώ και καιρό ο κ. Κουβέλης έχει πάρει αυτές τις αποφάσεις αλλά στην πολιτική δεν μπορείς να πατάς σε δυο βάρκες».

Θολό παραμένει το τοπίο και σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουν τα δύο μέλη της ΔΗΜΑΡ στις επόμενες εκδηλώσεις της Κίνησης των «58». Ο κ. Ψαριανός αν και έχει ξεκαθαρίσει πως δεν αποχωρεί από την Δημοκρατική Αριστερά, δείχνει διατεθημένος να συνεχίσει να συμμετέχει στις εκδηλώσεις, έως ότου οι «58» αποκτήσουν οργανωτικό πλαίσιο και δικό τους ευρωψηφοδέλτιο. Έως τότε ο κ. Ψαριανός διαμηνύει πως θα αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη Κίνηση ως πρωτοβουλία διαλόγου.

Ο κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος επίσης δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει να εκφράζει τη στήριξή του προς τους «58», αν και ο ίδιος φαίνεται να μην έχει καταλήξει ακόμα αν θα κάνει το βήμα προς τους «58» και το ΠΑΣΟΚ ή να θα πάει «πάσο».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ