2014-01-31 19:39:16
Φωτογραφία για ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΑΑΠΑ ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΙ... «ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΑΣ»
Η επίσκεψη του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π στο ΠΑΑΠΑ Βούλας.

Το ΠΑΑΠΑ Βούλας επισκέφτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού, η οποία στο πλαίσιο της κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσης του Ερασιτέχνη «Μη σταματάς, να βοηθάς» παρέδωσε τα αγαθά που είχαν ζητηθεί από τους υπεύθυνους του Κέντρου.

Η αντιπροσωπεία του ΟΣΦΠ με επικεφαλής την Γενική Διευθύντρια κα Τσιλιγκίρη αποτελούνταν από τον Χρυσό Ολυμπιονίκη και Υπεύθυνο του Τμήματος ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ του Ολυμπιακού Μιχάλη Μουρούτσο, τους βολεϊμπολίστες μας Σωτήρη Σωτηρίου και Θάνο Μαρούλη, τον μάνατζερ της ομάδας βόλεϊ Ανδρών Νίκο Μαντούβαλο και τον μάνατζερ της Κολύμβησης Σπύρο Μπιτσάκη. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού παρέδωσαν τρεις κούτες με τα αγαθά που είχαν ζητήσει οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος και εν συνεχεία συναντήθηκαν με την Αντιπρόεδρο του ΠΑΑΑΠ Ευαγγελία Χαλβατζά.

Η κ. Χαλβατζά αναφέρθηκε στην ιστορία του Ιδρύματος, στον σκοπό της λειτουργίας του και ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για το ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους για τα παιδιά
. Το ΠΑΑΠΑ Βούλας φιλοξενεί σε μια μεγάλη έκταση περισσότερα από 75 παιδιά με ειδικές ικανότητες. Οι αθλητές μας ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Μονάδας, έπαιξαν με τα παιδιά τα οποία τους υποδέχτηκαν με χαμόγελα και ρωτούσαν να μάθουν για τον Ολυμπιακό. Τα μέλη της αντιπροσωπείας μας και ειδικά οι αθλητές μας ρώτησαν να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες για την λειτουργία του Κέντρου και δεσμεύτηκαν πως θα το επισκεφτούν ξανά.

Η κ. Χαλβατζά θέλησε ν’ ευχαριστήσει τον Ολυμπιακό για την πρωτοβουλία του: «Ευχαριστούμε πολύ τον Ολυμπιακό για την κίνηση του. Μας γεμίζει χαρά που ήρθαν στις εγκαταστάσεις μας για να δουν τα παιδιά οι αθλητές του συλλόγου σας. Το σημαντικότερο για τα παιδιά και για εμάς δεν είναι τα υλικά αγαθά και η οικονομική στήριξη αλλά η επαφή. Να νοιώσουν τα παιδιά πως έχουν δίπλα τους ανθρώπους που τα αγαπούν. Είναι μια επίσκεψη που μας χαροποιεί πάρα πολύ και καλώ τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να συνεχίσουν να είναι δίπλα μας και να μας στηρίζουν με την παρουσία τους σε μελλοντικές μας δράσεις. Θα θέλαμε να έρθετε και πάλι για να βάλουμε τα παιδιά να συμμετάσχουν σε αθλητικές δράσεις».

Η Γενική Διευθύντρια του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π Χριστίνα Τσιλιγκίρη στην διάρκεια της επίσκεψης δήλωσε: «Η κίνηση μας αυτή να σας επισκεφτούμε είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για εσάς και για τα παιδιά με τις ειδικές ανάγκες. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης μας στο ΠΑΑΠΑΒ διαπιστώσαμε την άρτια οργάνωση και τις εξαιρετικές υπηρεσίες που παρέχονται στα παιδιά, παιδιά που όπως μας πληροφόρησαν είτε αφέθηκαν σε κάποιο μαιευτήριο είτε τα εγκατέλειψαν οι οικογένειες τους γιατί δεν αποδέχονταν την αναπηρία τους. Στόχος του Ολυμπιακού είναι να βοηθήσει με κάθε μέσο, με υλικά αγαθά και φυσικά με μια αγκαλιά αυτά τα παιδιά. Δεν θα σταματήσουμε να βοηθούμε αυτούς που έχουν ανάγκη και σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός θα προχωρούμε μαζί στην υλοποίηση δράσεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα».

Μικρό Ιστορικό

Το ΠΙΚΠΑ ή ΠΑΑΠΑ ιδρύθηκε το 1914 αρχικά για την φροντίδα των θυμάτων πολέμου. Αργότερα εξελίχθηκε σε προνομιακό φορέα για την φροντίδα και την προστασία του παιδιού. Το σημερινό ΠΑΑΠΑΒ (Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας) αποτελεί παράρτημα του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Το Κέντρο λειτουργεί σε 24ωρη βάση και έχει ως στόχο την φροντίδα, περίθαλψη βρεφών, παιδιών, εφήβων και ενήλικων, την αποκατάσταση (εργοθεραπεία φυσικοθεραπεία), την κοινωνικοποίηση και κοινωνική ένταξη αλλά και την υλοποίηση προγραμμάτων αναδοχής.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ