2014-02-01 07:52:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Η Λαϊκή Συσπείρωση για το κυκλοφοριακό της πόλης
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Πάτρα παραμένει οξύτατο, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και σε δρόμους στη περιφέρεια της πόλης παρά την «σχεδόν» ολοκλήρωση των έργων όπως της Περιμετρικής, Διακονιάρη, Παραγλαύκειας, Νέου λιμανιού κ.λ.π, και παρά τα «οράματα», τα «σχέδια», τις «προτάσεις», διαφόρων φωστήρων του τοπικού πολιτικού κατεστημένου τα οποία τα «πωλούν» επί πιστώσει προεκλογικά για να εξοφλήσουν τις μετρητοίς ψήφους.

Φυσικά οι μάσκες πέφτουν όταν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις με πραγματικά θετικές επιπτώσεις, όπως για λειτουργία στη Πάτρα ενός δημοσίου συστήματος μαζικών αστικών μεταφορών με λεωφορεία, προαστιακό τραίνο, αύριο τράμ κ.λ.π, με σύγχρονη, συχνή, πυκνή και φτηνή εξυπηρέτηση, ενός εκτεταμένου δικτύου πεζόδρομων-ποδηλατοδρόμων, χωροθέτηση υπηρεσιών εκτός κέντρου κ.λ.π.

Τις τελευταίες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας αντί να αρνηθεί κατηγορηματικά να εγκρίνει να γίνει στο κέντρο της Πάτρας ένας νέος σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων όπως επιβάλλεται για λόγους περιβαλλοντικούς, κυκλοφοριακούς, με τη ψήφο των παρατάξεων Δημαρά, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και την εύγλωττη «αποχή» του Κου Πατούχα έδωσε πράσινο φως να προχωρήσει η έκδοση σχετικής άδειας.


Ξέχασαν βασικά κοινά αποδεκτούς κανόνες λειτουργίας μεγάλων πόλεων. Αποδέχονται να κατευθύνονται στο κέντρο της πόλης 2,5 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο και πλήθος άλλων κατοίκων που θέλουν να στείλουν ή να παραλάβουν εμπορεύματα κ.λ.π, επιβατικά αυτοκίνητα, ταξί, λεωφορεία, πάρκιν μικρής ή μεγάλης διάρκειας.

Εικόνα που καμιά σύγχρονη πόλη δεν τη θέλει. Όλα αυτά είναι γνωστά και στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, αλλά δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον βασικό τους προσανατολισμό, νάναι δίπλα σ’αυτούς που «επενδύουν».Για τους κατοίκους της πόλης μας έχουν «φυλλάδια» και «προγράμματα».

Γι’ αυτό δεν παίρνουν υπ’ όψιν τους τις εκτιμήσεις της επιτροπής σχεδίου πόλεως του 2008 που είχε απορρίψει, την εγκατάσταση στο κέντρο της πόλης του σταθμού με ψήφους 10 προς 1, παρά τις πρόνοιες του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που υποδεικνύει την Ακτή Δυμαίων ως κατάλληλη για τον σταθμό, παρά του ότι δεν υπάρχουν εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι.

Απέδειξαν λοιπόν όλοι αυτοί το πόσο κόπτονται για το περιβάλλον, το κυκλοφοριακό, την νομιμότητα, που επικαλούνται μόνο όταν πρόκειται για λαϊκά συμφέροντα, που «γράφουν» τον Πατραϊκό Λαό και τους κατοίκους της γειτονιάς, όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας Ανώνυμης Εταιρείας για να μη χάσει στο μέλλον επιβάτες από το τραίνο!

Απέδειξαν ότι το κυκλοφοριακό γι’αυτούς λύνεται με μέτρα όπως, να ξανατοποθετήσουν κορύνες στην Αγ. Ανδρέου και την Κολοκοτρώνη, να ζητούν αιώνια αστυνόμευση, να παίρνουν χρήματα με παρκόμετρα και κλήσεις!

Ο Λαός πρέπει να τους σαρώσει κυριολεκτικά ώστε ο Δήμος να γίνει μετερίζι αγώνων και οργάνωσης της προσπάθειας για ριζικές ανατρεπτικές πολιτικές.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ