2014-02-02 14:30:46
Φωτογραφία για «ΚΑΘΑΡΑ» ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΒΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑΦΚΑ
Το οπλοστάσιο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο γιάφκα στο Π. Φάληρο είναι «καθαρό». Οπως προέκυψε από την βαλλιστική εξέταση, τα Καλάσνικοφ που βρέθηκαν μέσα στο όχημα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια ή άλλη αξιόποινη πράξη.

Στην κινητή «γιάφκα» που έκανε φύλλο και φτερό το Σάββατο η Αντιτρομοκρατική βρέθηκαν τέσσερις ρουκέτες τύπου RPG, τέσσερις προωθητικοί μηχανισμοί RPG, εκτοξευτήρας RPG, 4 αμυντικές χειροβομβίδες F1, τέσσερις πυροδοτικοί μηχανισμοί των χειροβομβίδων αυτών, 3 καλάσνικοφ, 7 γεμιστήρες καλάσνικοφ, 2 κοντάκια καλάσνικοφ, κουτιά με σφαίρες καλάσνικοφ, γάντια και κουκούλες.

Την ίδια ώρα, οι αρχές ελπίζουν πως θα βρουν στο «ένοχο» ασημί Opel Astra αποτυπώματα και γενετικό υλικό, προκειμένου να προχωρήσει η έρευνα για το ποιοι βρίσκονται από αυτό το «οπλοστάσιο». Οι πρώτες σκέψεις σαφώς έχουν να κάνουν με τον Χριστόδουλο Ξηρό, άλλωστε το αυτοκίνητο εκλάπη από την Κερατέα την 1η Ιανουαρίου, όταν δηλαδή πήρε άδεια από τις Φυλακές Κορυδαλλού ο εκτελεστής της «17Ν». Παράλληλα υπάρχει και το σενάριο και σχέση του Νίκου Μαζιώτη με την υπόθεση, καθώς όπλα τέτοιου τύπου είχαν βρεθεί στο κρησφύγετο του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα.

Δύο από τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές είναι το συγκεκριμένο όχημα να χρησιμοποιούνταν ως κινητή γιάφκα για λόγους ασφάλειας, και το δεύτερο είναι ο στόχος που ήθελαν να χτυπήσουν να βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το συγκεκριμένο σημείο.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ