2014-02-02 14:27:15
Φωτογραφία για Κεφαλονιά: «Βόμβα» πιθανών επιδημιών το «Ελ. Βενιζέλος» - Εμφανίστηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας
«Βόμβα» πιθανών επιδημιών αποτελεί πλέον το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» που εδώ και μέρες φιλοξενεί περίπου 1200 ανθρώπους (αποτελεί ερωτηματικό αν τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς έχουν πραγματικά ανάγκη να βρίσκονται μέσα).

Δυστυχώς, ούτε ο χώρος ενδείκνυται για την προσωρινή εγκατάσταση τόσων πολλών ανθρώπων, ούτε ο χρόνος (πολλές μέρες σε ένα μέρος με "τεχνιτό" αερισμό) και ήδη εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα επιδημίας γαστρεντερίτιδας μέσα στο πλοίο.

Μάλιστα το Νοσοκομείο Αργοστολίου έχει δεχθεί αρκετούς ασθενείς με γαστρεντερίτιδα τις τελευταίες μέρες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος έχει δώσει εντολή στους γιατρούς του να επισκέπτονται το πλοίο και να παρακολουθούν την κατάσταση που αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό σχετικό έλεγχο. Ηδη όμως αρκετοί γιατροί ανεπισήμως "κρούουν τον κώδωνα" του κινδύνου για πιθανές επιδημίες.

Εντούτοις, τα ερωτήματα είναι πολλά για το τι σόι «πείραμα» είναι αυτό που έχουν υποβληθεί οι Κεφαλλονίτες. Αλλωστε δεν θυμόμαστε σε ανάλογες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε πλοία και θεωρούμε ότι υπάρχουν άλλες και πιο δοκιμασμένες λύσεις.

Αλήθεια το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) έχει ενημερωθεί σχετικά ώστε να παρακολουθεί το θέμα; Γιατί σίγουρα το "προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν".

Γιώργος Χαλαβαζής-inkefalonia
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ