2014-02-02 21:35:21
Φωτογραφία για ΟΤΑΝ... ΦΟΡΤΣΑΡΕΙ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! ΙΚΑΡΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 64-87
Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε για λίγο στο πρώτο ημίχρονο από τον Ίκαρο στην Χαλκίδα, όμως με πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε νικηφόρα 64-87 για την 16η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.

Λίγο η χαλάρωση εξαιτίας της αδυναμίας του αντιπάλου, λίγο η κούραση από το παιχνίδι με τη Μάλαγα για την Ευρωλίγκα και ο Ολυμπιακός προβληματίστηε στο πρώτο μέρος (38-41) κόντρα στον μαχητικό ουραγό της βαθμολογίας Ίκαρο στην Χαλκίδα.

Οι ερυθρόλευκοι πάντως... σοβαρεύτηκαν στο 3ο δεκάλεπτο, έπαιξαν καλή άμυνα, βρίσκοντας παράλληλα λύσεις στην επίθεση, με αποτέλεσμα να πετύχουν την 14η νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Λοτζέσκι και Σλούκας, ενώ για τον Ίκαρο που έμεινε πλέον μόνος τελευταίος στην βαθμολογία, ξεχώρισαν οι Σάτον και Γκαγκαλούδης.

Στα καθαρά αγωνιστικά Απόλυτη ισορροπία υπήρχε στην αναμέτρηση στο πρώτο πεντάλεπτο του ματς, (10-10) με τους Άσκα και Λοτζέσκι να αποτελούν τα πρώτα..
. «βιολιά» των δύο ομάδων. Ο Σπανούλης ήταν άστοχος και ο Ολυμπιακός ήταν πίσω στο σκορ με -1 στο 8΄, με τον Ίκαρο να έχει σε καλή κατάσταση τους Γκαγκαλούδη, Γκόβενς και Σάτον. Κάπου εκεί όμως, οι ερυθρόλευκοι έκαναν ένα σερί 8-0, παίρνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα επτά πόντων (24-17), αφού «έσφιξαν» την άμυνά τους, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και εκμεταλλεύτηκαν την υπεροπλία τους στη ρακέτα με Ντάνστον και Μουν για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 19-24.

Με την έναρξη της 2ης περιόδου, ο Ολυμπιακός έχασε εκ νέου τη συγκέντρωσή του, έκανε λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας και δεν είχε αμυντική ισορροπία και κάπως έτσι μετά από συνεχόμενα τρίποντα των Γκαγκαλούδη και Ρίτσαρντς, ο Ίκαρος ισοφάρισε σε 27-27 στο 13΄. Ακολούθησε 7-0 σερί των πρωταθλητών Ευρώπης σε ένα δίλεπτο με πρωταγωνιστή τον πολύ καλό Σλούκα, όμως ο Ίκαρος που σκόραρε συνεχώς στον αιφνιδιασμό, μείωσε ξανά στο καλάθι δυόμισι λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου και στους τρεις, 38-41 στο τέλος του.

Το ίδιο ανταγωνιστικός συνέχισε να είναι ο Ίκαρος και στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν λύσεις με τους Σάτον και Γκαγκαλούδη για το -4 στο 25΄, την ώρα που ο Ολυμπιακός φαινόταν να μην... φορτσάρει ιδιαίτερα και να είναι κουρασμένος. Στο σημείο αυτό, η αγωνιστική... αφύπνιση του Σπανούλη και η συγκεντρωμένη άμυνα που έπαιξαν οι πρωταθλητές Ευρώπης, οδήγησε σε επί μέρους 10-2, πριν μπει το τελευταίο δεκάλεπτο. Με τον αρχηγό των ερυθρόλευκων να δημιουργεί και να σκοράρει και τους Λουζέσκι-Ντάνστον να συνεχίζουν την πολύ καλή προσωπική τους εμφάνιση, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγήθηκαν 46-58 και το ματς έπαιρνε πλέον τη... φυσιολογική του τροπή.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε δυναμικά και στο 4ο δεκάλεπτο, όπου έχοντας βάλει πλέον στην επιθετική εξίσωση και άλλους παίκτες (Μπέγκιτς, Μουν), προηγήθηκε με 20 πόντους (70-50 στο 34΄) «καθαρίζοντας» οριστικά την υπόθεση νίκη. Ο,τι ακολούθησε είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, ο Έλληνας τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Παπαπέτρου, Καββαδά και Κόλινς, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να προσφέρουν θέαμα και οι ερυθρόλευκοι… σφράγισαν τη νίκη τους με το τελικό 64-87.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 38-41, 46-58, 64-87.

Ίκαρος Χαλκίδας (Λυκογιάννης): Στραντ, Γκόβενς 5 (1), Άσκα 14, Σάτον 15, Γκαγκαλούδης 15 (2), Σπανός 1, Τολιόπουλος, Βουγιούκας, Μάσιτς 3, Ρίτσαρντς 11 (2), Μπέμπης.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Μουν 10, Ντάνστον 13, Σπανούλης 10, Περπέρογλου, Παπαπέτρου 2, Σλούκας 14 (3), Κόλινς 10 (1), Λοτζέσκι 17 (3), Μπέγκιτς 5, Πρίντεζης 4, Μάντζαρης, Καββαδάς 2.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ