2014-02-03 01:03:06
Φωτογραφία για O Καψής, Μια Προαναγγελθείσα Παραίτηση Και Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Της Θεσσαλονίκης.
Την ανάγκη φιλοτιμία έκανε –σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις αξιόπιστων πηγών- ο υφυπουργός αρμόδιος για τη... δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής, με την πρόσφατη προαναγγελία …παραίτησής του, μετά την έναρξη λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ.

Κι αυτό διότι είναι γνωστό στους «παροικούντες», πως ο Παντελής Καψής βαθμολογείται …υπό του μηδενός για πολλούς χειρισμούς του, έχοντας μάλιστα υπερβεί τα εσκαμμένα, όσον αφορά την προσπάθειά του να εξυπηρετήσει το πασοκικό «σύστημα» που …έκοβε και έραβε στην πρώην ΕΡΤ επί δεκαετίες.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τις τελευταίες μέρες, αξιόπιστες πηγές κάνουν λόγο για διαρκώς εντεινόμενη «γκρίνια» από δημοσιογράφους, τεχνικούς και που θεωρούν ότι η πρόσφατη προκήρυξη πλήρωσης θέσεων στη ΝΕΡΙΤ μέσω ΑΣΕΠ συμπτωματικά εξυπηρετεί την εισαγωγή στη ΝΕΡΙΤ αρκετών μελών του κομματικού «στρατού» που διατηρούσε στην πρώην ΕΡΤ το καταρρέον ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε ρόλους «κλειδιά», σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την ώρα που οι προδιαγραφές της προκήρυξης, «αποκλείουν» αρκετούς άλλους, ικανότερους και εμπειρότερους Σε γενικές γραμμές, η αίσθηση στις τάξεις των στελεχών του ισχυρού εταίρου της κυβέρνησης (βλέπε ΝΔ) είναι, πως: ενώ δόθηκε στον Καψή (και κατ` επέκταση στο ΠΑΣΟΚ) ο κυρίαρχος λόγος του «κουμάντου» στην υπόθεση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για να διασφαλιστεί η αξιοκρατία και να μην υποστεί η ΝΔ τη γνωστή σπέκουλα περί …κομματικής επέλασης «γαλάζιων παιδιών», ο Παντελής Καψής έχει οδηγήσει τη διαδικασία στο άλλο άκρο, εξυπηρετώντας την κομματική επέλαση του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ.

Όλα αυτά, βέβαια, έρχονται απλώς να ξεχειλίσουν έναν …«κουβά» αποτυχημένων (εκουσίως ή ακουσίως) ή …πονηρών επιλογών του υφυπουργού, που γέμισε ως τα «χείλη», με μια σειρά πολύμηνων εξωφρενικών χειρισμών που αφορούν την παρουσία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στη Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο Παντελής Καψής και οι «προνομιακοί» συνομιλητές του στη Θεσσαλονίκη, κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες τα εξής:

1ον: «Κουκούλωσαν» το γεγονός ότι η Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία Μακεδονίας λειτουργεί και εκπέμπει από τη συχνότητα των 102 FM από τις 11 Οκτωβρίου 2014 με μουσικό πρόγραμμα! Κι αυτό διότι, αποτελούσε ένα επίτευγμα των διμηνιτών συμβασιούχων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη, χάρη στο οποίο …ανακτήθηκαν και προστατεύθηκαν οι δημόσιες συχνότητες στην κεντρική Μακεδονία, οι οποίες είχαν «καταπατηθεί» από ιδιώτες και κινδύνευαν να χαθούν, λόγω αμέλειας (;) του αρμόδιου υφυπουργού και των συνεργατών του!

2ον: Αφού διεσώθησαν από το «ρεζιλίκι» της παρ` ολίγον απώλειας των συχνοτήτων, ο Παντελής Καψής και οι εκλεκτοί του λειτούργησαν παρελκυστικά, καθυστερώντας επί τρεις μήνες, να δώσουν την έγκριση (και τον ελάχιστο απαιτούμενο εξοπλισμό), που σύμφωνα με πληροφορίες είχε ζητηθεί, για να ξεκινήσουν ενημερωτικές και άλλες εκπομπές λόγου, ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου.

3ον: Επέλεξαν –ο κ
. Καψής και οι συνεργάτες του- να μην προβούν στη Θεσσαλονίκη στην ανακατάληψη με αστυνομική επιχείρηση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού που έχουν καταλάβει και διατηρούν οι αντιδρώντες απολυμένοι της πρώην ΕΡΤ (με την πολιτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ), σε αντίθεση με όσα αποφάσισαν και έπραξαν στην Αθήνα. Και δεν το αναφέρουμε επειδή μας αρέσουν οι αστυνονομικές «λύσεις». Κάθε άλλο. Το αναφέρουμε ως δειγμα τις επιλογής διαφορετικών μέτρων και σταθμών, για την αξιολόγηση δύο παράλληλων και ταυτόσημων καταστάσεεων. Έτσι, επέτρεψαν (με ποια σκοπιμότητα άραγε;) να διαιωνίζεται μια κατάσταση που defactoυπονομεύει την πλήρη αξιοποίηση εγκαταστάσεων και εξοπλισμού για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη.

4ον: Ο κ. Καψής και οι «προνομιαμοί» συνομιλητές του στη Θεσσαλονίκη, ενέπλεξαν έναν «δικό τους» (Πασόκο δηλαδή) αλλά αξιοσέβαστο δημοσιογράφο της Θεσσαλονίκης, τον Παντελή Σαββίδη, σε ένα «φιάσκο», που περιελάμβανε την προφορική και δίχως καμία θεσμική κατοχύρωση εντολή προς αυτόν για ανάληψη ρόλου επικεφαλής στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Θεσσαλονίκης, με την προτροπή μάλιστα, να δηλώσει «γενικός διευθυντής», όπως και έκανε ο Παντελής Σαββίδης!

5ον: Δυναμίτισαν εξ αρχής την προσπάθεια του Παντελή Σαββίδη και τις σχέσεις του με τους συναδέλφους του που είχαν εργαστεί σκληρά επί τρίμηνο για να υπάρχει υποδομή και ραδιόφωνο στον «αέρα», ακυρώνοντας την προσπάθειά τους και διαδίδοντας πως το Δημόσιο Ραδιόφωνο της Μακεδονίας εξέπεμψε για πρώτη φορά, μετά την έλευση Σαββίδη.

6ον: Υποσχέθηκαν στον Παντελή Σαββίδη μια «προίκα» νέων δίμηνων συμβάσεων για επιπλέον προσωπικό, που ήξεραν ότι δεν θα γίνουν, καθώς επίκειται η μετάβαση της διοικητικής ευθύνης στη ΝΕΡΙΤ και η έναρξη της διαδικασίας κανονικών προσλήψεων μέσω προκηρύξεων της ΝΕΡΙΤ.

7ον: Διατηρώντας ασαφές το σχεδιασμό για τη μελλοντική υπόσταση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης – ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη, επέτρεψαν να εκληφθεί η πρόσφατη προκήρυξη 42 θέσεων, ως τελική και ενδεικτική μιας πρόθεσης να περιοριστεί η παρουσία της ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη στο επίπεδο ενός φτωχού ανταποκριτικού γραφείου, γεγονός που εύλογα προκάλεσε την αντίδραση των φορέων της πόλης, αλλά και την «τεχνητή» …διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ του κ. Καψή και των «προνομιακών» συνομιλητών του στη Θεσσαλονίκη.

Όλα αυτά, είναι γνωστά στους παροικούντες. Και εντός και εκτός κυβέρνησης. Και βέβαια, επιδείνωσαν τη «αξιολόγηση» του υφυπουργού και συνέβαλαν-σύμφωνα με την εκτίμηση πολλών αξιόπιστων παρατηρητών των εξελίξεων – στην έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την θητεία του Παντελή Καψή στο κυβερνητικό σχήμα.

Έτσι, η πρόσφατη δημόσια προαναγγελία παραίτησης από πλευράς Παντελή Καψή, εκλαμβάνεται μάλλον ως δημόσια έκκλησή του προς το Μέγαρο Μαξίμου, να μην αποπεμφθεί, αλλά να του δοθεί χρόνος για να αποχωρήσει από μόνος του αξιοπρεπώς –και φυσικά έχοντας εξασφαλίσει την «αποκατάσταση» κάποιων εκλεκτών της Χαριλάου Τρικούπη- μόλις μπει η άνοιξη…

thesstruth.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ