2014-02-03 12:16:05
Φωτογραφία για Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης : «Αναγκαίο κακό» ή «χρήσιμη εκπαιδευτική μονάδα»;
Το φροντιστήριο μέχρι σήμερα ακόμη, δέχεται επιθέσεις για τον ρόλο που παίζει στην ελληνική κοινωνία. Το χαρακτηρίζουν ως «αναγκαίο κακό» ή «παραπαιδεία» και γενικά ως μια επιχειρηματική δραστηριότητα που υπάρχει και ζει εξαιτίας της αδυναμίας της κρατικής παιδείας να προετοιμάσει σωστά τους μαθητές για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Παρ’όλη όμως την κατάκριση που δέχονται, οι ίδιοι οι μαθητές και οι γονείς σε ποσοστό πάνω από 90%,θεωρούν το φροντιστήριο ως την μόνη λύση για την σωστή και αναγκαία προετοιμασία τους.

Από την άλλη μεριά, τα ίδια τα φροντιστήρια, προσπαθούν να αναδείξουν την αναγκαιότητα της ύπαρξης τους αναφερόμενα στα πόσα χρόνια λειτουργούν, στο ότι υπάρχουν επίσης και σε άλλες χώρες πολύ πιο αναπτυγμένες (Ιαπωνία, Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία αλλά και Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος, Τουρκία κλπ.).

Τι πρέπει λοιπόν να γίνει ώστε το φροντιστήριο να αποκτήσει την θέση που του αξίζει στην συνείδηση του κόσμου και στην καλύτερη αξιοποίηση του από μαθητές και γονείς; Τι πρέπει να γίνει ώστε να αναδειχθούν οι αξίες που προσφέρει και που είναι απαραίτητες για την ελληνική κοινωνία;


Αυτό που προτείνουμε είναι μια αμφίδρομη κίνηση από και προς τα φροντιστήρια προς και από τους μαθητές και γονείς.

Συγκεκριμένα τα ίδια τα φροντιστήρια να αυξήσουν τις υπηρεσίες προς τους μαθητές, πέρα από την εκπαίδευση που σήμερα κάνουν και προς τους γονείς, πολύ πιο πέρα από την απλή ενημέρωση που τους παρέχουν.

Αντίστοιχα οι μαθητές να ζητήσουν περισσότερες υπηρεσίες και υποστήριξη από το φροντιστήριο, όπως επίσηςτο ίδιο πρέπει να κάνουν οι γονείς για να νοιώσουν πολύ περισσότερο πως πιάνουν τόπο τα χρήματα που δίνουν.

Τι μπορούν όμως να δώσουν τα φροντιστήρια για να αυξήσουν την χρησιμότητα τους και τι μπορούν να απαιτήσουν οι μαθητές και οι γονείς για να ικανοποιηθούν περισσότερο;

Την απάντηση την δίνει η «Πιστοποίηση LEADER 100» δηλαδή ένα πακέτο υπηρεσιών προς τους μαθητές, τους γονείς και την τοπική κοινωνία που χρειάζεται να προσφέρει το φροντιστήριο, ώστε να ανταποκριθεί στις αντίστοιχες ανάγκες, έτσι όπως διαμορφώνονται κάθε φορά.

Το πακέτο των υπηρεσιών αυτών περιλαμβάνει προς τους μαθητές : την εκπαίδευση με την χρήση της Ενθάρρυνσης από τους καθηγητές, την επιστημονική εφαρμογή της μεθόδου του εκπαιδευτικού στόχου σε συνεργασία με τον μαθητή και τους γονείς του και την εμπεριστατωμένη και παραστατική ενημέρωση τους για την πρόοδο και για τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να κάνουν. Προς τους μαθητές οι υπηρεσίες επικεντρώνονται στην εκπαίδευση των γονέων στην ενθάρρυνση του παιδιού τους και την υποστήριξη τους στην μελέτη που κάνει στο σπίτι και μπορεί να επεκταθεί και έως την επαγγελματική υποστήριξη, ανάγκη που έχει προκύψει λόγω κρίσης.

Προς την τοπική κοινωνία, μπορεί το φροντιστήριο να προσφέρει σεμινάρια, ομιλίες, διαλέξεις, συμβουλευτική κλπ. στους πολίτες, στους επαγγελματίες και σε κάθε άλλη κοινωνική ομάδα που έχει αντίστοιχες ανάγκες.

Τέλος, το πακέτο «Πιστοποίηση LEADER 100» περιέχει και υπηρεσίες προς το ίδιο το φροντιστήριο, στους τομείς της Οργάνωσης και Λειτουργίας του, ώστε να είναι οικονομικά υγιής οικονομική μονάδα και έτσι να μπορεί να αυξάνει συνεχώς την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών του.

Όλα αυτά θα μετατρέψουν το κλασσικό και παραδοσιακό φροντιστήριο σε «Φροντιστήριο Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς» δηλαδή μια μονάδα παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών, κατακτώντας έτσι μια μοναδική καιεξαιρετικά χρήσιμη θέση στην τοπική κοινωνία και γενικότερα στην Ελλάδα.

Αν το ίδιο το φροντιστήριο ενδιαφερθεί από μόνο του για την συμμετοχή του σε αυτή την αλλαγή, αλλά και οι μαθητές και γονείς αυξήσουν τις απαιτήσεις τους από αυτό, τότε θα δημιουργηθεί αυτή η αμφίδρομη κίνηση που θα οδηγήσει σε μια νέα σχέση ανάμεσα τους, αλλά και σε εξαιρετικά αποτελέσματα και για τους δύο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «Πιστοποίηση LEADER 100» για τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, οι γονείς και οι μαθητές, να πάρουν από την εταιρία Seminars & Consulting Inc. Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος και Συνεργάτες Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ