2014-02-03 13:49:57
Φωτογραφία για Καταγγελία αναγνώστη για τα Public
Πρίν από κάποιες ημέρες παρήγγηλλα από κατάστημα Public το παρακάτω βιβλίο: Βασικές διεργασίες... χημικής μηχανικής McCabe, Warren L. , με κωδικό #0116877 και τιμή 54,38 Ευρώ.

Ενημερώθηκα τηλεφωνικά κατόπιν τριών εργάσιμων ημερών ότι το βιβλίο είχε καταφτάσει στο κατάστημα (γιατί δεν υπήρχε και έπρεπε να γίνει αναζήτηση σε άλλο κατάστημα) και μετέβηκα να το παραλάβω . Κατά την παραλαβή του βιβλίου –και λίγο πρίν την πληρωμή- διαπίστωσα ότι το βιβλίο ήταν γενικά φθαρμένο , (φθαρμένο –γδαρμένο εξώφυλλο , κιτρινισμένα φύλλα , και βιβλιοδεσία που παρέπαιε…) οπότε όπως ήταν φυσικό , παραπονέθηκα στο κατάστημα , καθότι επρόκειτω να δώσω 55 ευρώ (και θα τα έδινα αν δεν το είχα προσέξει μόνος μου) , για την αγορά ενός βιβλίου που δεν θα ανταποκρινόταν ούτε στις προσδοκίες μου και φυσικά ούτε στην τιμή του (η κατάστασή του ήταν κατάσταση stock). Κατόπιν παραπόνων , η πωλήτρια, ευγενικότατα μου εξήγησε πως δεν είναι υπεύθυνο το κατάστημα αλλά την ευθύνη φέρει ο εκδοτικός οίκος που απέστειλε φθαρμένο βιβλίο, (άσχετα βέβαια που παραλίγο να το αγοράσω) και ότι γενικά αυτά τα τεχνικά βιβλία είναι δυσεύρετα -και φυσικά –προς τιμή της- προθυμοποιήθηκε να μου κάνει μια έκπτωση της τάξης του 20 %
. (Βέβαια εγώ , δεν αγόρασα βιβλίο από τον συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο αλλά από τα PUBLIC , αλλά μάλλον αυτό δεν έχει καμία σημασία. Προφανώς θα πρέπει να αποταθώ στον εκδοτικό οίκο για να βρώ άκρη…) . Παρατηρώντας ξανά το βιβλίο , δεν δέχτηκα την έκπτωση ( 15 το πολύ 20 θα έδινα για να το πάρω… ) και ζήτησα να ξαναγίνει η παραγγελία του βιβλίου πράγμα που σημαίνει επιπλέον αναμονή χωρίς ιδιαίτερο λόγο . (Φυσικά αν δεν είχα προπληρωμένες δωρο-επιταγές Public σίγουρα θα κατέφευγα σε άλλο βιβλιοπωλείο, το δίχως άλλο).

Στην επιστροφή μου στο σπίτι πληροφορήθηκα από τη σελίδα του καταστήματος ότι , ευτυχώς που δεν αγόρασα το βιβλίο , γιατί η «πολιτική επιστροφών» του καταστήματος απαγορεύει την επιστροφή βιβλίων!

Και τίθεται λοιπόν το ερώτημα : Για ποιόν ακριβώς από τους παραπάνω λόγους να ξανά προτιμήσω το συγκεκριμένο brand ;

Γιατί προσπαθήσαν , εντέχνως να μου πασάρουν stock το οποίο παραλίγο να πληρώσω ως καινούργιο;

Γιατί δεν είχαν κάνει τον απαραίτητο έλεγχο στο βιβλίο πριν μου το παραδώσουν;

ή μήπως

γιατί ρίξανε την ευθύνη στον εκδοτικό οίκο;

Βέβαια σε ένα μικρό σερφάρισμα που έκανα παρατήρησα πλείστες αναφορές παραπόνων για τα Public οπότε εξηγήθηκε μέρος των αποριών μου.

Καλά θα κάνει η εταιρία να καταλάβει σύντομα, ότι σημαντική είναι η διαφήμιση μεν , αλλά από μόνη της δεν αρκεί… Απαιτούνται και άλλα πράγματα , όπως καλοπληρωμένο προσωπικό , εξυπηρέτηση πελατών , ανταγωνιστικές τιμές και κυρίως ανάληψη ευθύνης , για να μην βγεί σύντομα άσχημη φήμη για το δίκτυο καταστημάτων. Α! Και κάτι τελευταίο , μπορεί κάποιες εταιρίες να νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο , ( δίκιο έχουν ) απλά μην περιμένετε να το χωνέψει κιόλλας… Αν δεν είχα τη δωροεπιταγή ήδη αγορασμένη θα το αγόραζα κάλλιστα από άλλο e-shop , πολύ δε περισσότερο όταν το Public έρχεται πέμπτο στο Skroutz για τη συγκεκριμένη εγγραφή… Αν μη τι άλλο περίμενα μια ανάληψη ευθύνης. Άνθρωποι είμαστε και λάθη γίνονται.

Μεγάλο μέρος του κόσμου ξύπνησε δυστυχώς Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ