2014-02-03 19:31:09
Φωτογραφία για Δήλωση δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σ.Δανιηλίδη για τη διαδημοτική συνεργασία για την Πολιτική Προστασία
Με αφορμή τη σημερινή (3.2) Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του διαδημοτικού «ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ», από την οποία απουσίασε εκτάκτως ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης λόγω ασθένειας, σάς κοινοποιούμε την παρακάτω δήλωσή του για το θέμα.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, καθώς μπορεί να συνεισφέρει στην πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση των αρνητικών συνεπειών.

Έχει, άλλωστε, αποδειχθεί ότι όταν οι ΟΤΑ είναι ενισχυμένοι με στελεχιακό δυναμικό και σύγχρονο, λειτουργικό εξοπλισμό, μπορούν πρώτοι απ’ όλους να προστρέξουν σε κάθε περιστατικό και να συμβάλλουν καταλυτικά στην επίλυση των όποιων προβλημάτων. Αν, όμως, περάσουν τα πρώτα κρίσιμα λεπτά, τότε τα αποτελέσματα είναι σχεδόν πάντα καταστροφικά!


Είναι προφανές, λοιπόν, και σκόπιμο οι ΟΤΑ να αναπτύξουν μηχανισμούς, προχωρώντας στην ίδρυση και λειτουργία ειδικών υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών με υπηρεσιακά στελέχη εκπαιδευμένα να είναι σε θέση να υπηρετήσουν αυτό το σκοπό στο προληπτικό στάδιο της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας και μέχρι την ίδια την αντιμετώπιση της όποιας καταστροφής.

Η νέα διαδημοτική συνεργασία για τον Εθελοντισμό, την Πολιτική Προστασία και το Περιβάλλον και η δημιουργία του «Δικτύου για την Υποστήριξη της Λειτουργίας και την Εκπαίδευση των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας σε Θέματα Φυσικών Καταστροφών» είναι η απόδειξη ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τη δύναμη, τη γνώση και τη θέληση να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες και στους ζωτικούς αυτούς τομείς, και είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί άριστα και σε αυτή την πρόκληση.

Ως δήμος Νεάπολης-Συκεών θεωρούμε κορυφαία υποχρέωση τη συμμετοχή μας στις προσπάθειες αντιμετώπισης κάθε έκτακτης ανάγκης και για το λόγο αυτό λειτουργούμε πρωτοποριακά από το 1995, και από τον πρώην δήμο Συκεών, την Ειδική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και διαθέτουμε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό. Διαθέτουμε, επίσης, την ειδική ομάδα εθελοντών ΕΔΟΜΑΚ, που λειτουργεί με απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο του π.δήμου Συκεών το 1995 και έχει στο ενεργητικό της δεκάδες επιτυχημένες αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ