2014-02-03 20:06:37
Φωτογραφία για ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΗΣΥΦΑ
Αντικείμενο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα καταστεί το ζήτημα της απελευθέρωσης των σημείων πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Γ. Καλαντζή. Στο μεταξύ την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί από τον ΕΟΦ η απόφαση με τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής που θα διατίθενται στα σούπερ μάρκετ, η οποία έπρεπε να έχει εκδοθεί μέχρις τις 31 Ιανουαρίου, αλλά δεν εκδόθηκε λόγω φόρτου εργασίας.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας το Σάββατο συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και «αποφασίσαμε να θέσουμε τα ζητήματα της απελευθέρωσης των ΜΗΣΥΦΑ στην επικείμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα». Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι κατά την άποψή του το ζήτημα με τα σημεία πωλήσεων των ΜΗΣΥΦΑ «δεν είναι το μείζον», χωρίς αυτό, όπως διευκρίνισε, να σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα φαρμακείο ανά 1.028 κατοίκους, ενώ στη Δανία ένα φαρμακείο ανά 17.596 κατοίκους, γι’ αυτό και το ζήτημα των σημείων πωλήσεων στην Ελλάδα δεν είναι σημαντικό.

Ο κ. Καλαντζής εμφανίσθηκε αντίθετος με την χορήγηση ΜΗΣΥΦΑ από σούπερ μάρκετ, διερωτώμενος  ποιος υπουργός θα έχει την ευθύνη «αν ένας πάρει φάρμακο από τα ράφια του σούπερ μάρκετ και στο δρόμο, ο μη γένοιτο, πεθάνει;».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ