2012-04-17 23:45:13
Φωτογραφία για Επανάληψη: ποιοι είπαμε ότι κερδίζουν στο τέλος;
Πάλι στο τέλος ξανάρθανε οι Γερμανοί. Η Μπάγερν λύγισε 2-1 τη Ρεάλ στο Μόναχο με γκολ του Γκόμεζ στο 90΄, πήρε μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς του "Μπερναμπέου" (25/4) και βλέπει τελικό στο σπίτι της.

Πολλές δυσκολίες αντιμετώπισε η Ρεάλ Μαδρίτης στο "Αλιαντς Αρίνα", στο πρώτο ημίχρονο, καθώς η Μπάγερν έδειξε από τον αρχή πως ήθελε να κερδίσει το παιχνίδι. Παρότι στα πρώτα λεπτά η ομάδα του Μουρίνιο μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε να πατάει καλά, με τον Μπενζεμά μόλις στο 7ο λεπτό να έχει ευκαιρία για να σκοράρει. Η συνέχεια, όμως, ήταν διαφορετική, καθώς οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους, πήραν δύναμη από τους οπαδούς τους και ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους.

Στο 17΄, μάλιστα, ο Ριμπερί έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους (1-0) με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Γάλλος κυνηγός είχε ζητήσει πέναλτι, χωρίς ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης να του κάνει το χατίρι Η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της Μπάγερν ανέβηκε κατακόρυφα μετά το γκολ, σε ένα πρώτο ημίχρονο που σε γενικές γραμμές είχε πολύ καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες
. Ο Σβαϊνστάιγκερ στο 28΄ είδε το δυνατό σουτ που έκανε έξω από την περιοχή της Ρεάλ, να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κασίγιας. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κριστιάνο Ρονάλντο να αναλάβει πρωτοβουλία για την ομάδα του και να δει την προσπάθειά του να καταλήγει άουτ. Η Μπάγερν είχε πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι της, γρήγορες επιστροφές και εξαιρετικές αντεπιθέσεις, κόντρα σε μία Ρεάλ που ήταν αήττητη σε δέκα παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε μία από αυτές, μάλιστα, στο 40ο λεπτό, ο Γκόμεζ είδε τον Κασίγιας να απομακρύνει σε κόρνερ το δυνατό σουτ του, στερώντας του την ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ των γηπεδούχων...

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ μπήκε ξανά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, μόνο που αυτή τη φορά ήταν πιο τυχερή. Κι αν το σουτ του Μπενζεμά στην αρχή του δεύτερου μέρους δεν κατέληξε στα δίχτυα, δεν συνέβη το ίδιο και στη... συλλογική προσπάθεια του 53ου λεπτού. Ο Μπενζεμά έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή, έβγαλε τη σέντρα προς την πλευρά του Κριστιάνο Ρονάλντο που βρέθηκε σε πλάγια θέση και με τη σειρά του έδωσε την μπάλα στον Οζίλ, που σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα (1-1).

Ο ρυθμός στο παιχνίδι συνέχισε σε υψηλό επίπεδο, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να πάρουν ξανά προβάδισμα στο σκορ και να φτάνουν κοντά με τον Γκόμεζ σε δύο φάσεις (70΄, 73΄). Ο πεπειραμένος φορ, μάλιστα, βρέθηκε σε θέση βολής λίγο πριν από τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα και ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο που του έγινε μέσα στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να κερδίσει κάτι.

Ο Γκόμεζ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 90΄ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ και παράλληλα τη νίκη, στην Μπάγερν, με πλασέ μέσα από την περιοχή, μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Λαμ (2-1)! Ένα σκορ που δίνει σαφές προβάδισμα στους Γερμανούς ενόψει της ρεβάνς στην Ισπανία. Οι Γερμανοί ξανάρχονται, δηλαδή...
www.sportdog.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ