2014-02-04 12:25:27
Φωτογραφία για Τώρα: Με τα τρακτέρ αγρότες στη γέφυρα της Ερμίτσας [Photos]
Αγρότες – μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Αιτωλ/νιας, πριν από λίγο παρέταξαν τα τρακτέρ τους κατά μήκος της... εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στη γέφυρα της Ερμίτσας κοντά στο Αγρίνιο και αναμένεται να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου. Αιχμή των κινητοποιήσεων είναι το φορολογικό των αγροτών, μετά τις αποφάσεις για τήρηση βιβλίων, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ κλπ.

Στο σημείο της συγκέντρωσης βρίσκονται εκτός από αγρότες και μέλη τοπικών εργατικών σωματείων, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου με το ΚΚΕ Τ. Παπανικολάου, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Ν. Κοτοπούλης, που είναι και πρόεδρος της ΟΑΣ κλπ.

Αναμένεται να υπάρξει απόφαση για να κλείσει η εθνική οδός αν και η συμμετοχή στην κινητοποίηση είναι περιορισμένη και τα τρακτέρ-αγροτικά δεν ξεπερνούν τα 15.

Να θυμίσουμε τα βασικά αιτήματα της ΟΑΣ:

- Όχι στην φορολόγηση των μικρομεσαίων αγροτών, όχι στην κατεύθυνση της συγκυβέρνησης να μας βάλει να κρατάμε βιβλία και να φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ, να πληρώνουμε συν τα άλλα χαράτσια και φόρο επιτηδεύματος.

- Επιστροφή ΦΠΑ για τους αγρότες

- Όχι στους πλειστηριασμούς

- Εγγυημένες τιμές αγροτικών προϊόντων που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αποφέρουν ζωή με αξιοπρέπεια

Αγρότες και κτηνοτρόφοι εμπρός στο δρόμο του αγώνα, να διεκδικήσουμε το αγωνιστικό πλαίσιο της ομοσπονδίας μας.

agriniopress.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ