2014-02-05 07:27:23
Φωτογραφία για Άκης σε Ελβετούς εισαγγελείς: «Δεν έχω προσωπικούς λογαριασμός στην Ελβετία»
Δεν απαντά ο Άκης Τσοχατζόπουλος στις ερωτήσεις των Ελβετών εισαγγελέων που βρίσκονται στη χώρα μας, διερευνώντας τη διακίνηση μιζών και μαύρου χρήματος μέσω ελβετικών τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τσοχατζόπουλος, με δήλωση – τοποθέτησή του τόνισε ότι δεν έχει διακινηθεί μαύρο χρήμα σε λογαριασμούς του, δεν διαχειρίστηκε ποτέ λογαριασμούς τρίτων, ούτε άλλοι – τρίτοι διαχειρίστηκαν δικούς του λογαριασμούς, και δεν γνωρίζει κανέναν από τα πρόσωπα τραπεζίτες, μεσάζοντες κλπ για τα οποία των ερωτούν οι Ελβετοί εισαγγελείς.

Επί έξι ώρες κατέθεσε ενώπιον των Ελβετών εισαγγελέων, με την παρουσία των αρμόδιων ελλήνων ανακριτών ο Νικόλαος Ζήγρας, πρώτος εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο πλαίσιο ερευνάς που διενεργείται από τις ελβετικές αρχές για τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ελβετοί εισαγγελείς παρουσίασαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η Βασιλική Σταμάτη εμφανιζόταν για να καταθέτει χρήματα σε ελβετικές τράπεζες, ως σύζυγος του Νικόλαου Ζήγρα , ενώ οι συστάσεις που είχαν γίνει στις ελβετικές τράπεζες για τον Ζήγρα έκαναν λόγο για έναν μεγαλοβιομήχανο- έλληνα Κροίσο.


Ο Ζήγρας επανέλαβε και ενώπιον των Ελβετών εισαγγελέων ότι τα χρήματα που κατέθεσε σε ελβετικές τράπεζες ήταν χρήματα του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος τον έφερε σε επαφή και με το γνωστό, στην Ελβετία, τραπεζίτη Παναγιώτη Μπάϊλα.

Εξερχόμενος από τα δικαστήρια ο Νικόλας Ζήγρας πραγματοποίησε την εξής δήλωση:

«Έχω δηλώσει εμπράκτως τη μεταμέλειά μου για τη συμμετοχή μου στην εγκληματική οργάνωση ξεπλύματος χρήματος των πρώην υπουργών και ζήτησα συγνώμη από την Ελληνική Δικαιοσύνη και τον ελληνικό λαό. Το Ελβετικό κράτος που οικοδόμησε την οικονομία του περιθάλπτοντας τα μεγαλύτερα λαμόγια του τραπεζικού κόσμου πρέπει να ζητήσει με τη σειρά του συγνώμη από την Ελληνική Δικαιοσύνη και τον Ελληνικό λαό γιατί ήταν η χώρα – πλυντήριο των κλεμμένων από τον ελληνικό λαό χρημάτων, γιατί τόσα χρόνια έκλεινε τα μάτια και τώρα κάνει πως δεν ξέρει. Το Ελβετικό κράτος πρέπει να επιστρέψει άμεσα στον ελληνικό λαό τα κλεμμένα χρήματα και να παύσει τις υποκριτικές διώξεις και ανακρίσεις για να έχει δικαιολογία να παρακρατεί τα κλεμμένα από τον ελληνικό λαό χρήματα. Και η αρχή της επιστροφής των χρημάτων, πρέπει να γίνει από τα χρήματα που έχουν βρεθεί στην Ελβετία στο όνομά μου και τα οποία εδώ και ενάμιση χρόνο ζητώ να επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο, εκεί που ανήκουν».

Πηγή: skai
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρόεδρος ο Τσάκας στην Καβάλα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πρόεδρος ο Τσάκας στην Καβάλα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ