2014-02-05 07:38:02
Φωτογραφία για O Λίαμ Νίσον δίνει όρκο «Σιωπής»
Πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι ο Άντριου Γκάρφιλντ του «Amazing Spiderman» ετοιμαζόταν να συνεργαστεί με τον Μάρτιν Σκορσέζε πρωταγωνιστώντας στη νέα του ταινία με τίτλο «Silence».

Μια μεταφορά του μυθιστορήματος του Ιάπωνα Σουσάκου Έντο, που προσπαθεί εδώ και χρόνια να φέρει στο πανί.

Με σταθμούς το φιντσερικό «Social Network» και το υπερηρωικό σύμπαν της αράχνης ο ηθοποιός βάδιζε σταθερά προς μια πιο φιλόδοξη εμφάνιση, σε φιλμ του μεγάλου Αμερικανού auteur, στον ρόλο Ιησουίτη ιερέα στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Αυτό που δεν είχε ξεκαθαρίσει ήταν ο ηθοποιός που θα συμπρωταγωνιστούσε στον ρόλο του αμφιλεγόμενου θρησκευτικού μέντορά του.

Και αυτός δεν θα είναι ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, όπως ήθελαν οι τελευταίες φήμες, αλλά ο Λίαμ Νίσον.

Η ιστορία της ταινίας εκτυλίσσεται τον 17ο αιώνα με πρωταγωνιστές δύο Ιησουίτες ιερείς που ταξιδεύουν στην Ιαπωνία για να συναντήσουν τον μέντορά τους.


Θέλουν να διαπιστώσουν αν αληθεύει η φήμη ότι έχει χάσει την πίστη του και να διαδώσουν τα χριστιανικά κηρύγματα.

Εκεί έρχονται αντιμέτωποι με τη βία όχι μόνο των Ιαπώνων φεουδαρχών, αλλά και άλλων Ευρωπαίων ιεροκηρύκων, που εποφθαλμιούν τις ίδιες περιοχές.

Το βιβλίο προσάρμοσε σε σενάριο ο Τζέι Κοκς και με προοπτική κυκλοφορίας τον Ιούλιο του 2014 το πρότζεκτ είναι πιθανό να αναζητήσει πόρους και διανομή στις Κάννες, ειδικά τώρα που αρχίζουν να πέφτουν στο τραπέζι τα πρώτα ονόματα του καστ.

Ο Γκάρφιλντ προορίζεται για τον χαρακτήρα του Πορτογάλου Πατέρα Ροντρίγκεζ που η αποστολή του στην Ιαπωνία είναι να διαπιστώσει αν ο μέντοράς του εκεί, έχει απομακρυνθεί από τον δρόμο του Θεού.

Μαζί με ακόμη έναν ιερέα αναλαμβάνουν σε μια εποχή που ο Χριστιανισμός διώκεται, αλλά και αντεπιτίθεται, να εξακριβώσουν τη συμβαίνει με τον Πατέρα Φερέιρα.

Πρόκειται για ιστορική φιγούρα που αποστάτησε μετά από βασανισμό και αποκήρυξε τον Χριστιανισμό αφού παντρεύτηκε τελικά μια γυναίκα από την Ιαπωνία.

Τον διερμηνέα τους εκεί θα ενσαρκώσει ο Κεν Γουατάναμπι, στο καστ περιλαμβάνεται και ο Άνταμ Ντράιβερ («Inside Llewyn Davis» και «The Girls»), ενώ στους περισσότερους ρόλους θα εμφανίζονται Ιάπωνες ηθοποιοί.

Ο Σκορσέζε καταπιάνεται με μια ιστορία επάνω στις απαρχές του καθολικισμού, που όπως δήλωσε στο Variety, τον σαγήνευσε για πρώτη φορά 25 χρόνια πριν.

Και επιλέγει για τους βασικούς ρόλους ένα αναπάντεχο καστ.

Η τελευταία προσθήκη, ο άλλοτε «Σίντλερ» του Σπίλμπεργκ και μετέπειτα στιβαρός ήρωας δράσης, θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει σε ένα μεγάλο ρόλο στο πλευρό ενός από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Αμερικανούς δημιουργούς.

Όπως και στον «Λύκο της Wall Street» με ΜακΚόναχι και Τζόνα Χιλ, ο Σκορσέζε επιλέγει κι εδώ αναγνωρίσιμα πρόσωπα της οθόνης και του mainstream σινεμά και θα επιχειρήσει να τις αναδείξει κάτω από τα ράσα και τα προσχήματα του εκκλησιατικού λόγου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ