2014-02-05 08:08:28
Φωτογραφία για Ο άγνωστος στρατιώτης και ο... γνωστός καλλιτέχνης άποψη αναγνώστη
Μεταξυ αλλων και ο κ. Τιτoς Πατρικιος. Αλλος ενας συμπαθης και επιφανης κυριος φωτογραφημενος με φοντο μια... πλουσια βιβλιοθηκη (κατι σαν τον κ. Νάνο Βαλαωρίτη δηλαδη). Στο ντοκυμαντερ της 4 / 2 /2014, μας ειπε πως "αυτοεξοριστηκε κι αυτος στο Παρισι, στα χρονια της χουντας. Προσεξτε οτι δεν προκειται για πολιτικο φυγα (αυτος ειναι βαρυς ορος) αλλα για αυτοεξοριστο. Μαζι με τον υπολοιπο πολιτικο και καλλιτεχνικο συμφερτο, που επανηλθε συσσωμος με την πτωση της χουντας, που οι εναπομειναντες εδω - μη αυτοεξοριστοι ελληνες καταφεραν να ριξουν.

Το πιο εντυπωσιακο σημειο του ντοκυμαντερ, ειναι αυτο στο οποιο αναφερει θλιμενος, οτι στο Παρισι, για να τα βγαλει περα, επρεπε να εργαζεται! Γιατι το Παρισι, προσφερει τοσες πολλες επιλογες ζωης, που θα΄πρεπε καποιος να ειχε ενα εισοδημα, ωστε να μπορει να τις απολαυσει.

Ετσι λοιπον ο κ. Τιτος, εργαζοταν σκληρα, σε ενα γραφειο της Unesco. Απο τις 9 το πρωϊ (ποση μεγαλη αναγκη ειχε η Unesco απο ελληνες εργαζομενους στα γραφεια της, αφου προφανως οι Γαλλοι δεν αρκουσαν, ε; ). Τι τραγικο να πρεπι να εργαζονται οι ανθρωποι του πνευματος Ευτυχως για εμας, οι περισσοτεροι απο αυτους, οχι μονο επανηλθαν, αλλα και καταλαβαν κυριες θεσεις της συγχρονης πολιτικης, κοινωνικης και καλλιτεχνικης σκηνης.


Και τα γραφω αυτα γιατι καπου διαβασα - αν διαβασα σωστα - οτι ο Μικης Θεοδωρακης (κι αυτος αυτοεξοριστος στο Παρισι), επανηλθε στην Ελλαδα, και με τις ψηφους των οπαδων του ΚΚΕ, εγινε υπουργος και μεταπηδησε (τσουπ) στην Νεα Δημοκρατια, μετα παραιτηθηκε κλπ (αν επαναλαμβανω διαβασα σωστα). Α, για να μην ξεχασω, ιδρυσε και την "Σπιθα" καλωντας σε εξεγερση ειδικα την μερα της υπογραφης του Μνημονιου, και δηλωσε οτι "αποψε θα μπουμε στην Βουλη". Και μαζι με τον κ. Γλεζο, κατεβηκαν στην διαδηλωση και μπηκαν οντως στην Βουλη -οι δυο τους- και αφου δεχτηκαν τα καλωσορισματα απο τον κ. Βενιζελο και τους λοιπους, παρακολουθησαν απο τα εδρανα της Βουλης τη σφαγη μας.

Αναρωτιεμαι, πως καταφεραν ολοι αυτοι οι αυτοεξοριστοι να επιβιωσουν σε τοσο σκληρες συνθηκες!

Ποια ειναι η προσφορα τους στο συνολο, τωρα που εχουμε αναγκη για πνευματικη καθοδηγηση; Που ειναι οι λυσεις;

Τι δεν μαθαμε καλα απο την συγχρονη ελληνικη ιστορια, απο ποιους γραφτηκε και ποσα κενα μας αφησε τελικα;

Μπορουμε με οπλα... την ποιηση, την λογοτεχνια, την μουσικη, το τραγουδι και την ζωγραφικη, να αντιμετωπισουμε την αδικη, αισχρη, βαναυση επιθεση που δεχεται το Ελληνικο Εθνος και πως;

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ