2014-02-05 10:47:10
Φωτογραφία για Έντονη ανησυχία Μπαν Κι-μουν για το πολιτικό αδιέξοδο στην Ταϊλάνδη
Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι δεν θα γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε ενέργεια που υπονομεύει τη δημοκρατική διαδικασία στην Ταϊλάνδη, μετά από την... πολιτική ασάφεια που δημιούργησαν οι βουλευτικές εκλογές του Σαββατοκύριακου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν εξέφρασε με ανακοίνωσή του σοβαρές ανησυχίες για το πολιτικό αδιέξοδο που προκάλεσαν οι εκλογές της Κυριακής και κάλεσε τις πολιτικές αντίπαλες παρατάξεις να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου.

«Οποιαδήποτε ενέργεια που υπονομεύει τις δημοκρατικές διαδικασίες και εμποδίζει το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού της Ταϊλάνδης, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γγ του ΟΗΕ.

«Ενώ αναγνωρίζει την πολυπλοκότητα της κατάστασης και ότι ορισμένοι πολίτες επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στις εκλογές , ο Γενικός Γραμματέας είναι ανήσυχος καθώς ένας αριθμός πολιτών της Ταϊλάνδης δεν ήταν σε θέση να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμά», επισημαίνει η ανακοίνωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές οργάνωσαν διαδηλώσεις και μπλόκαραν την παράδοση των ψηφοδελτίων σε εκλογικά τμήματα την Κυριακή, προκαλώντας την ακύρωση της ψηφοφορίας στο 10% των συνολικά 90.000 εκλογικών τμημάτων σε εθνικό επίπεδο. Η Εκλογική Επιτροπή έχει επισημάνει ήδη ότι εξαιτίας της πολυπλοκότητας της διαδικασίας και των σοβαρών εκλογικών προβλημάτων μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ