2014-02-05 10:51:09
Φωτογραφία για Ο θεσμός της οικογένειας ενώνει την Κορεατική
Η Βόρεια και η Νότια Κορέα ξεκίνησαν την Τετάρτη συνομιλίες στο πλαίσιο της διαδικασίας επανασύνδεσης των οικογενειών που... χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του αιματηρού πολέμου στην κορεατική χερσόνησο ανέφεραν μέσα ενημέρωσης στη Σεούλ.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές της Νότιας Κορέας, οι προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις διεξάγονται στα σύνορα των δύο κρατών και συγκεκριμένα στο χωριό Πανμουνιόμ.

«Είναι δύσκολο να προβλέψουμε τα αποτελέσματα των συνομιλιών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, Παρκ Γιν-σο.

Το 1950-1953 κατά τη διάρκεια του αιματηρού πολέμου της Κορέας πολλές οικογένειες χωρίστηκαν, με μέλη τους να μένουν είτε στη μία ή στην άλλη πλευρά. Εδώ και πολλά χρόνια αυτό το άκρως ευαίσθητο ζήτημα απασχολεί τις δύο χώρες και από το αποτέλεσμα των τωρινών συνομιλιών θα εξαρτηθεί αν θα υπάρξει επανένωση οικογενειών, που θα είναι οι πρώτες από το 2010.

Παρόμοιος γύρος συνομιλιών της Νότιας και της Βόρειας Κορέας επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή με απόφαση του καθεστώτος της Πιονκγιάνγκ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ