2014-02-05 21:48:30
Φωτογραφία για ΟΙΚΙΠΑ: Παρατήρηση πουλιών στους υγρότοπους της Στροφυλιάς
Παρά την κακοκαιρία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η οικοτουριστική επίσκεψη και παρατήρηση πουλιών (birdwatching) στους υγροτόπους της Στροφυλιάς, που διοργάνωσε η Οικολογική Κίνηση Πάτρας και ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014.

Αφορμή της περιβαλλοντικής δράσης ήταν η παγκόσμια ημέρα υγροτόπων. Την ημέρα αυτή υπογράφηκε η ομώνυμη Σύμβαση για την προστασία και διαχείριση των Υγροτόπων Διεθνούς Σημασίας. Η Ελλάδα ήταν η 7η χώρα που υπέγραψε και ενεργοποίησε την Σύμβαση ανακηρύσσοντας 10 υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας. Η Δυτική Ελλάδα έχει την τύχη να φιλοξενεί τρείς οικολογικά σημαντικές περιοχές, την λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, την λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού και τον Αμβρακικό κόλπο.

Η έντονη βροχόπτωση και ο δυνατός άνεμος που επικρατούσε στην προστατευόμενη περιοχή δεν πτόησε τους φίλους της φύσης που παραβρέθηκαν και με την βοήθεια εποπτικών μέσων (τηλεσκόπια, κιάλια, ψηφιακές μηχανές) παρατήρησαν τη συμπεριφορά των υδρόβιων πουλιών
. Το χειμωνιάτικο τοπίο και η πλούσια βιοποικιλότητα της περιοχής κέντρισαν το ενδιαφέρον των οικο-επισκεπτών, και έδωσαν ραντεβού την άνοιξη με την άφιξη των εαρινών μεταναστευτικών πουλιών. Νωρίτερα είχε γίνει ενημέρωση των επισκεπτών στο Κέντρο Πληροφόρησης του Λάππα από την ειδική επιστήμονα βιολόγο του Φορέα Διαχείρισης, με τηλεοπτική κάλυψη από συνεργείο της Κορινθίας.

Στα πλαίσια δράσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους υγροτόπους, προηγήθηκε ομιλία με θεματική ενότητα “Υγρότοποι: Τα πιο ευάλωτα οικοσυστήματα”, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στον χώρο εκδηλώσεων της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ., από τον περιβαλλοντολόγο και μέλος της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. κ. Διονύση Μαμάση Μ.Sc.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ