2014-02-05 22:58:15
Φωτογραφία για KPMG: Μια στις δυο ασφαλιστικές στην Ελλάδα προβλέπει μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς για το 2014
Η KPMG ολοκλήρωσε την Έρευνα Αποδοχών και Παροχών για τον Ασφαλιστικό Κλάδο για το 2013. H Έρευνα αυτή αποτελεί μία εκ των έξι ετήσιων ερευνών που διεξάγει τα τελευταία 20 χρόνια η KPMG σε συνεργασία με ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της ελληνικής αγοράς και αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τον καθορισμό των αποδοχών και παροχών μέσα στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία βασίζεται σε δείγμα 15 εταιρειών και 2 314 κατόχων θέσεων εργασίας στην ελληνική αγορά:

Το 14% των εταιρειών του δείγματος έδωσε μηδενικές αυξήσεις το 2013 σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων. Το μέσο ποσοστό της αύξησης για το σύνολο του δείγματος (συμπεριλαμβανομένων των μηδενικών αυξήσεων) ανέρχεται σε 1%, ενώ η διάμεσος σε 0.5%.

Το 57% των εταιρειών του δείγματος προβλέπει μηδενικές αυξήσεις για το 2014.

Το ποσό που πληρώθηκε ως πριμ απόδοσης μέσα στο οικονομικό έτος 2012 για τα αποτελέσματα του 2011 ανήλθε στο 7.6% των ετήσιων βασικών αποδοχών, ελάχιστα μειωμένο σε σχέση με αυτό που πληρώθηκε το 2011 για τα αποτελέσματα του 2010.


Μόνο 2 εταιρείες από το σύνολο του δείγματος προχώρησαν μέσα στο 2012 ή το 2013 σε μείωση θέσεων εργασίας, με στόχο κυρίως τη μείωση δαπανών.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικά οι αποδοχές και παροχές Μεσαίων Στελεχών (Managers) από τον Ασφαλιστικό κλάδο.

Στο διάγραμμα που ακολουθεί παρουσιάζεται η εξέλιξη των ετήσιων συνολικών μεικτών αποδοχών ενδεικτικών θέσεων εργασίας του Ασφαλιστικού κλάδου κατά την τελευταία τριετία (διάμεσος).

Στο γράφημα που ακολουθεί παρουσιάζεται το ποσοστό των εταιρειών που προσφέρουν μερικές από τις βασικές παροχές σε ορισμένες ή όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων τους.

Επιπλέον της Έρευνας Αποδοχών και Παροχών για τον Ασφαλιστικό κλάδο, η KPMG πραγματοποιεί μια Γενική Έρευνα και 4 Κλαδικές Έρευνες που επικεντρώνονται σε συγκεκριμένους τομείς της ελληνικής αγοράς, παρέχοντας εξειδικευμένα στοιχεία αποδοχών και παροχών για τους εξής κλάδους: Καταναλωτικών Προϊόντων, Λιανεμπορίου, Υψηλής Τεχνολογίας και Φαρμακευτικό & Αγροχημικό. Παράλληλα, για ενδέκατη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται εξειδικευμένη Έρευνα αποκλειστικά για τα Ανώτατα Στελέχη της ελληνικής αγοράς.

Η KPMG αποτελεί το παγκόσμιο δίκτυο ανεξάρτητων εταιρειών παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών-μελών συνδεδεμένων με την KPMG International, ενός Ελβετικού Συνεταιρισμού. Οι εταιρείες-μέλη της KPMG παρέχουν ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Λειτουργούμε σε 155 χώρες με προσωπικό περίπου 155 000 ατόμων παγκοσμίως. Κάθε εταιρεία KPMG αποτελεί μια νομικά ξεχωριστή οντότητα. Στη χώρα μας, η KPMG παρέχει, τα τελευταία 40 χρόνια, ολοκληρωμένες ελεγκτικές, συμβουλευτικές, λογιστικές, φορολογικές υπηρεσίες σε ελληνικές και διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες: www.kpmg.com/gr
nextdeal.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
AYY1LD1Z THEME:  Cydia theme free
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
AYY1LD1Z THEME: Cydia theme free
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ