2014-02-07 13:22:03
Φωτογραφία για Καταγγελία αναγνώστη: Τα βαρελόσκυλα του Αγιοφάραγγου (Ηράκλειο Κρήτης)
Tην προηγούμενη Κυριακή πήγαμε μια βόλτα στο Αγιοφάραγγο στη Μεσαρά. Στο χωματόδρομο που ξεκινάει από την Μονή Οδηγητρίας μέχρι την είσοδο του φαραγγιού σε απόσταση 4 χιλιομέτρων... είναι δεμένα 3 σκυλιά σε διαφορετικά σημεία σε βαρέλια.

Η κατάσταση των ζώων τραγική. Χωρίς τροφή, μέσα στα περιττώματά τους, το μοναδικό που υπάρχει είναι το νερό και αυτό καταπράσινο. Για το ότι είναι δεμένα μια ζωή εκεί δεν το συζητάμε καν. Πριν 3 χρόνια που είχα ξαναπάει η κατάσταση ήταν η ίδια, απλώς αυτη τη φορά ήταν άλλα σκυλιά. Επιτέλους οι βοσκοί τις περιοχής πρέπει να καταλάβουνε ότι αυτό που κάνουνε δεν είναι ανθρώπινο, τα σκυλιά δεν είναι σκιάχτρες ούτε και σκουπίδια.

Ο Νόμος 4039/12 λέει ξεκάθαρα μέσα ότι η έλλειψη καταλύματος, το ακατάλληλο κατάλυμα ή τα στενά κλουβιά, η μόνιμη αλυσόδεση, η ακατάλληλη τροφή, η μόνιμη παραμονή σε μπαλκόνια, ταράτσες, η έλλειψη νερού ή νερού μη κατάλληλου, χώροι μη στεγνοί και καθαροί, προστατευόμενοι από τις καιρικές συνθήκες, η έλλειψη φροντίδας για κτηνιατρική περίθαλψη σε περίπτωση ασθενειών τους, αλλά και τον τακτικό εμβολιασμό και την αποπαρασίτωσή τους, η έλλειψη καθημερινής άσκησης και περιπάτου θεωρούνται παθητική κακοποίηση και ότι πρόκειται για αυτεπαγγέλτως διωκόμενο έγκλημα.


Έχει ενημερωθεί ήδη το Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου για την κατάσταση των ζώων και μου είπανε ότι θα ειδοποιήσουν το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Ελπίζω οι αστυνομικοί να ενεργήσουν όπως είναι υποχρεωμένοι βάση του νόμου.

Μέσα από την ιστοσελίδα σας θέλω να ευχαριστήσω την αξιωματικό υπηρεσίας του ΑΤ Ηρακλείου για το ενδιαφέρων που έδειξε.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ