2014-02-09 00:41:08
Φωτογραφία για Γραφειοκρατικό αλαλούμ
Την ώρα που η πολύπαθη Κεφαλονιά συνεχίζει να «χορεύει» στον ρυθμό των ρίχτερ, οι σεισμόπληκτοι βλέπουν την οικονομική ενίσχυση να αργεί.

Οι κάτοικοι του νησιού περνούν ημέρες και ώρες αγωνίας ανησυχώντας για το πότε θα πάρουν το οικονομικό βοήθημα-επίδομα από το κράτος.

Μετρούν τις «πληγές» τους ενώ τα κλιμάκια καταγράφουν τις ζημιές στα κτίρια από τους καταστροφικούς σεισμούς. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και όπως είναι λογικό η υπομονή τους εξαντλείται. Η πολιτεία δίνει μάχη για την όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία του κόσμου.

Οι ζημιές είναι πολλές και η ζωή στο νησί θα κάνει σίγουρα αρκετές ημέρες να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 2.500 σπίτια με τα 1.700 να είναι μη κατοικήσιμα.

Ουρές για το βοήθημα

Η καταγραφή των ζημιών από τα ειδικά κλιμάκια σε σπίτια και οικοσκευές συνεχίζεται και οι αιτήσεις για να λάβουν το οικονομικό βοήθημα της πολιτείας οι Κεφαλονίτες αυξάνονται συνεχώς.


Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες δεν λείπουν, ωστόσο η αλληλεγγύη είναι αυτή που ενώνει τους πληγέντες. Τα μέτρα για να επιτευχθεί ο στόχος της ανακούφισης των σεισμόπληκτων με όσο το δυνατόν μικρότερες καθυστερήσεις μένει να επιβεβαιωθεί.

Τα μέτρα για τη στήριξη των σεισμόπληκτων περιοχών

Στα 16 εκατ. ευρώ ανέρχεται η συνολική δαπάνη για τη στέγαση, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μ. Χρυσοχοΐδης, σχετικά με τα μέτρα για τη στήριξη των σεισμόπληκτων περιοχών στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, πρόκειται για το ποσό το οποίο αφορά στην επιδότηση ενοικίου και τίποτε άλλο.

Οι ιδιοκτήτες για δυο χρόνια και οι ενοικιαστές για τους επόμενους 6 μήνες, θα λαμβάνουν μηνιαία από 300 ευρώ για τα μεμονωμένα άτομα, έως 500 ευρώ για οικογένειες πάνω από 4 άτομα.

Επίσης, καθορίστηκαν οι πιστωτικές διευκολύνσεις για την οριστική αποκατάσταση των ζημιών στα κτίρια. Η συνολική δαπάνη θα ανέλθει στα 47 περίπου εκατομμύρια ευρώ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ