2014-02-10 07:59:07
Φωτογραφία για Ρέντζι: Αν η κυβέρνηση επιθυμεί εκλογές να το πει
Πίεση στον Ιταλό πρωθυπουργό, εξακολουθεί να ασκεί ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), Ματέο Ρέντζι, καλώντας... τον Ενρίκο Λέτα να αποσαφηνίσει για πόσο η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της.

Ο Ρέντζι κάλεσε τον Λέτα είτε να δηλώσει ότι η κυβέρνησή του θα παραμείνει στην εξουσία ως τον Οκτώβριο, είτε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ή να σχηματίσει νέα κυβέρνηση χωρίς καταφυγή στις κάλπες, που θα παραμείνει στην εξουσία ως το 2018.

«Είναι πολύ απλό. Εάν η κυβέρνηση τιμήσει τις δεσμεύσεις της, έχει οκτώ μήνες μπροστά της και θα συνεργαστούμε, όπως είναι το σωστό. Αν δεν τα καταφέρει και επιθυμεί να πάμε σε εκλογές, η μετά το νέο εκλογικό νόμο, να το πει», δήλωσε ο Ρέντζι στην εφημερίδα La Stampa.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως δεν πρέπει να επιρρίπτουν ευθύνες στον ίδιο, αλλά να πουν τι είναι αυτό που λειτουργεί και τι είναι αυτό που δε λειτουργεί.


«Δεν είναι σωστό να ρίχνουν την ευθύνη στο Δημοκρατικό Κόμμα αν βρισκόμαστε σε αυτή τη δυσκολία», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην επαφή με τον ιταλικό λαό και τους φόβους του, δήλωσε: «Δε φοβάμαι τις πλατείες, δε φοβάμαι τις εκλογές, μέσα στον κόσμο νιώθω καλά και δεν έχω δυσκολία να πραγματοποιήσω μία προεκλογική καμπάνια».

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να πει ότι η κυβέρνηση Λέτα είναι αδύναμη, αλλά θα αφήσει τους άλλους να το πουν αν κάτι τέτοιο ισχύει.

Σε κάθε περίπτωση το ιταλικό κοινοβούλιο αναμένεται να συζητήσει την ερχόμενη εβδομάδα το νέο εκλογικό νόμο, που είναι σχεδιασμένος ώστε να προκύπτουν ισχυρές κυβερνήσεις, ικανές να προωθούν μεταρρυθμίσεις ώστε να τονωθεί η οικονομία και να μειωθεί η ανεργία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ