2014-02-10 14:06:08
Φωτογραφία για Χαιρετίσματα στον Υπουργό ... από τον ξάδερφό του!
Κάθε πρωί θα συναντηθούν στο γνωστό τους στέκι στη Σχολή Ασωμάτων του Αμαρίου, ο παλαιός κοινοτάρχης του... χωριού Καλογέρου Γιώργος Θωμαδάκης, ο Χαρίλαος Μανούσακας από τη Βισταγή και ο Γιάννης Μαθιουλάκης από το κοντινό Νευς Αμάρι. Και οι τρείς είναι απόμαχοι που σηκώνουν ο ένας 85 χρόνια στην πλάτη, ο άλλος 95 και ο τρίτος 80, όμως έφτασαν να υφίστανται τα δεινά της κρίσης και ξεκάθαρα, πλέον, να έρχεται μπροστά τους η σήψη και η διαφθορά του πολιτικού συστήματος που για δεκαετίες είχε τη διακυβέρνηση της χώρας Υποπτεύονται ότι οι πολιτικοί «κρατάνε την αλήθεια για τους εαυτούς τους», επειδή κανένας τους δε βγήκε να την πει στους πολίτες, και διατυπώνουν την ευχή να προκύψει «μια κυβέρνηση που να ξανοίξει το καλό της Ελλάδας». Αλλά, επιμένουν στη διαπίστωση, όσο ακραία κι αν είναι, ότι «όλοι το ίδιο είναι», μετά τα όσα αποκαλύπτονται για τη… δράση τους από χρόνια!

Ο Γιώργος Θωμαδάκης, με 26 χρόνια συμμετοχή στα κοινά του Αμαρίου μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνδέεται με στενή συγγένεια εκ μητρός, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον τεχνοκράτη κυβερνητικό, που με τα μέτρα που επιβάλλει στον πληθυσμό έχει γίνει το… κόκκινο πανί.«Του πέμπω χαιρετίσματα», λέει, «όμως αυτή τη στιγμή είναι δεσμευμένος και μόνο η κυβέρνηση μπορεί να μας ελαφρύνει».


«ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΙΜΑ…»

Ο κ. Θωμαδάκης δεν παραβλέπει ότι «στις φλέβες μας με το Γιάννη Στουρνάρα υπάρχει συγγενικό και ελληνικό αίμα» και νιώθει πικρία, που όλα τα βέλη τον στοχεύουν,«γιατί είναι δικός μου άνθρωπος». Όμως, διακρίνει ότι«οι τράπεζες θέλουν να μας αρπάξουν, θέλουν να φάνε την Κρήτη οι ξένοι, που σήμερα βλέπεις εδώ έχει λιακάδα και στην άλλη Ελλάδα βρέχει…»

Ξεκαθαρίζει ότι ο συγγενής του υπουργός είναι τεχνοκράτης και δεν προέρχεται από πολιτικό τζάκι. «Οι πολιτικοί δημιούργησαν αυτή την κατάσταση», σημειώνει. «Ο κόσμος είναι εξαθλιωμένος και εμείς ήμασταν μερών, μηνών, χρονών. Είμαστε καταδικασμένοι και όλα τα προβλήματα γυρίζουν πάνω μας. Αλλά τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας πώς θα ζήσουν;».

Βιώνοντας και ο ίδιος τα δεινά της σύγχρονης κατοχής στέλνει το μήνυμα στον «τσάρο» ότι «είμαστε δεμένοι και κρεμασμένοι και δεν έχουμε πλέον σάλιο να πληρώνουμε», όταν «άνθρωποι πλούσιοι δεν πληρώνουν αλλά ούτε τους ενοχλούν, ούτε τους μιλούν». Ενώ δηλώνει απαισιόδοξος και «η κατάσταση έτσι όπως πάνε τα πράγματα θα περάσουν χρόνια πολλά για να φτιάξει…»

Εκείνο, όμως, που του προκαλεί βαθιά ανησυχία είναι η εθνική συνοχή και «αν έλθουν γεγονότα σαν αυτά του ’46, εποχές του εμφυλίου, που είχαμε περισσότερους νεκρούς από την κατοχή, τότε θα είναι μια άλλη μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας που όλοι μας που τα ζήσαμε μας συντάραξαν και μας πονούν ακόμη…»

Και μέσα σε όλα αυτά, βλέπει και «τον πολιτικό πολιτισμό να πηγαίνει περίπατο» και ορθώνει φωνή διαμαρτυρίας και αγωνίας για το μέλλον αυτού του τόπου: «Δεν θυμούμαι αυτές τις καταστάσεις ούτε στην κατοχή. Η κατοχή ήταν σκληρή, αλλά περνούσαμε, όμως εκεί πάμε πάλι. Αυτή την ανέχεια και τη φτώχεια του κόσμου δεν τη θυμούμαι. Έχουμε και εμείς φωνή αλλά ποιος θα μας ακούσει;»

madeincreta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ