2014-02-10 18:29:06
Φωτογραφία για Δήλωση Κ. Γιοβανόπουλου: Και λίγα λέω
Στίφη τα λιγούρια. Είναι τόση η λεηλατική αναισχυντία των Αθηνών, που δεν μπορώ να βεβαιώσω αν ονειρεύομαι τον εφιάλτη ή αν απλώς τον ζω Ταξιαρχίες τιποτένιων, άεργων, μηρυκάζουν τον εμετό του θηριοδαμαστή.Βαρελόφρονες πορνόγεροι εκβιάζουν συνειδήσεις και νοθεύουν ψηφοφορίες.Αξούριστοι τυχοδιώκτες, λούζονται στα κάτουρα του αρχηγού για ένα φλας.Ξενυχτισμένα συφιλλιδικά νυμφίδια βρωμούν πατσουλί και αγυρτεία.Αγέλες τεμπελόσκυλα, γραικύλοι τανύζονται στους θώκους, λούμπεν ξιπασιά.Σιχαμένα πρακτοριλίκια, όρνια της μεταξωτής γραβάτας, αδίστακτα ασπόνδυλα.Υποκριτικά ανθρωπίδια, βεζύρηδες του αργοκηφηνισμού, αργυρώνητα σαπάκια.Παρακμή που όζει, ελεεινοί διαφθορείς σε ρόλο κατηχητών, αίσχη αιώνων.Ξεφωνημένοι παραχαράκτες της Πατρίδας, γενιές ολόκληρες κιβδηλοποιών.

Μόνο η Βουλή, λέει το 86 του Συντάγματος, ασκεί δίωξη σε υπουργούς για ποινικά αδικήματα. Ποιά σάπια μήτρα του νόμου βλάστησε τούτο το έκτρωμα;


Αυτό ν´ άλλαζα μόνο κι ας μην τους ξανάβλεπα ποτέ πια. Τυφλός μα ευτυχής, να συρθώ μακριά απ´ την τερατώδη λαγνεία, τη χιμαιρική δημοκρατία της απληστίας τους.

Édouard Manet, "Olympia", 1863, Musée d'Orsay, Paris.

Πάει το αρχαίο κλέος, η Κοιμώμενη Αφροδίτη του Giorgione ή η Αφροδίτη του Ούρμπινο του Titian πέθαναν. Δεν υπάρχουν πια αινίγματα, η Ολυμπία μάς κοιτά κατάματα, αδιάντροπα, δέχεται λουλούδια από τους εραστές της εξουσίας της. Η σαγήνη γίνεται χυδαιότητα, η μαύρη γάτα πλάι στο γοβάκι της παρακμής, οι υπηρέτες πλήθυναν, οι πρωταγωνιστές εκδίδονται και δεν το κρύβουν.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ