2014-02-10 20:48:05
Φωτογραφία για Παρακολουθήστε ταινίες… κάνει “καλό” στο γάμο σας!
Παρακολουθήστε αισθηματικές ταινίες στο dvd και σώσετε το γάμο σας από τα «τρία χρόνια φαγούρα». Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Rochester αποκαλύπτει ότι εάν τα νεόνυμφα ζευγάρια βλέπουν πέντε ρομαντικές ταινίες το μήνα, και συζητούν μετά θέματα «γάμου» έχουν κατά 50% λιγότερες πιθανότητες για διαζύγιο! Με άλλα λόγια, το ποσοστό ενός πιθανού χωρισμού πέφτει από το 24% στο 11% για κάθε ζευγάρι που λέει «ναι» στις κινηματογραφικές βραδιές.

«Σε αντίθεση με τα ζευγάρια που οδηγούνται σε ένα σύμβουλο γάμου, η μέθοδος των ταινιών είναι ανέξοδη και διασκεδαστική. Αρκεί, βέβαια, μετά την ταινία να συζητήστε τα προβλήματά σας. Η τεχνική είναι εξίσου αποτελεσματική με μια συνεδρία σε έναν επαγγελματία», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης, Ronald Rogge.

Οι ερευνητές του Rochester χώρισαν 174 νεόνυμφα ζευγάρια σε τρεις ομάδες που ασχολούνταν με τη διαχείριση συγκρούσεων, τη συμπόνια και την αποδοχή του άλλου και τέλος, με τη συνειδητοποίηση της σχέσης μέσα από τις ταινίες
. Στην πρώτη ομάδα, τα ζευγάρια ακολουθούσαν την τεχνική της «ενεργητικής ακρόασης», στην οποία ο ένας ακούει τον άλλο και επαναλαμβάνει τα λόγια του… αντί να απαντάει κατευθείαν σε μια διαφωνία! Στη δεύτερη, τα ζευγάρια ενθαρρύνονταν μέσα από εβδομαδιαίες διαλέξεις και 20ωρες ασκήσεις για να συνεργαστούν και να κάνουν τυχαίες πράξεις αγάπης για το σύντροφό τους.

Στην τελευταία ομάδα, όμως, τα ζευγάρια άκουσαν μια 10λεπτη διάλεξη σχετικά με τη σημασία της επικοινωνίας και παρακολούθησαν την ταινία «Δυο για το δρόμο», μια ρομαντική κωμωδία του ’67. Με το τέλος της ταινίας, τα ζευγάρια κλήθηκαν να συζητήσουν για τα κύρια προβλήματα του ζευγαριού της ταινίας, δηλαδή για το πώς χειρίστηκαν την κατάσταση, και αργότερα για τη σχέση τους. Στη συνέχεια, τους έδωσαν 47 ταινίες (μαζί με ερωτήσεις) για να συνεχίσουν την άσκηση στο σπίτι, βλέποντας για ένα μήνα μια ταινία την εβδομάδα!

Αποτέλεσμα του πειράματος δεν ήταν άλλο από την απόδειξη ότι η μέθοδος της ταινίας λειτούργησε υπέρ της υγιούς σχέσης, όπως ακριβώς και οι δυο άλλες μέθοδοι, μειώνοντας την πιθανότητα διαζυγίου κατά 50%. Η διαφορά, βέβαια, είναι ότι η μέθοδος της ταινίας είναι εντελώς ανέξοδη!

Όπως αναφέρει ο καθηγητής Rogge: «Χωρίς θεραπεία, εκπαίδευση ή οδηγίες μπορούν να βελτιώσουν το γάμο τους. Το ζευγάρι απλά πρέπει να εξετάσει με ποιο τρόπο η σχέση της ταινίας είναι παρόμοια ή διαφορετική από τη δική τους «ιστορία». Έτσι, θα πουν τι αισθάνονται πραγματικά».

flowmagazine.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ