2014-02-11 01:12:05
Φωτογραφία για Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασία ςσε βάρος Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυφύλακα, Ειδικού Φρουρού, απόστρατου αστυνομικού και 7 ακόμα ιδιωτών
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σε βάρος Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυφύλακα, Ειδικού Φρουρού, απόστρατου αστυνομικού και επτά ακόμα ιδιωτών.

Βαρύνονται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της παράνομης οπλοκατοχής, της παράβασης της υγειονομικής νομοθεσίας και των διατάξεων περί τελωνειακού κώδικα, της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κ.λπ.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι αστυνομικοί και ο Ειδικός Φρουρός τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος Αστυνομικού Υποδιευθυντή, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, δυο ακόμα αστυνομικών (Αστυφύλακα και Ειδικού Φρουρού), ενός απόστρατου αστυνομικού και επτά ακόμα ιδιωτών.


Οι συλληφθέντες βαρύνονται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της παράνομης οπλοκατοχής, της παράβασης της υγειονομικής νομοθεσίας και των διατάξεων περί τελωνειακού κώδικα, της παράβασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κ.λπ.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, πέραν της ιδιότητάς του, απασχολούνταν και είχε την εποπτεία λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στους Αμπελόκηπους Αττικής, στα οποία ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη είναι η σύζυγος του.

Στα καταστήματα αυτά, όπως προέκυψε, λάμβαναν χώρα διάφορες αξιόποινες πράξεις (εργασία ατόμων χωρίς άδεια εργασίας, στέρηση υγειονομικών πιστοποιητικών – βιβλιαρίων κ.λπ.), για τις οποίες δεν ενεργούσε ως όφειλε, από την ιδιότητά του.

Χθες (09-02-2014) το βράδυ, εντοπίστηκε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής να ασκεί την προαναφερόμενη επαγγελματική δραστηριότητα, ενώ στην κατοχή του κατασχέθηκε ένα πιστόλι διαμετρήματος 9mm με πέντε (5) φυσίγγια, τα οποία έφερε παρανόμως.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα καταστήματα, διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις, όπως στέρηση αδείας για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής, η οποία σχετίζεται με την Πνευματική Ιδιοκτησία, καθώς επίσης παραβάσεις των υγειονομικών διατάξεων (έλλειψη υγειονομικών πιστοποιητικών-βιβλιαρίων των εργαζομένων) κλπ

Για τις παραβάσεις αυτές συνελήφθησαν μια 27χρονη ημεδαπή, ως υπεύθυνη ενός καταστήματος, 30χρονος Αστυφύλακας που συνυπηρετεί με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή και τέσσερα (4) άτομα που απασχολούνταν στο κατάστημα (τρεις ημεδαποί ηλικίας 56, 45 και 40 ετών και μια 23χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας).

Σε άλλο κατάστημα συνελήφθησαν 54χρονος απόστρατος αστυνομικός, ως υπεύθυνος, ενώ κατελήφθησαν να εργάζονται 30χρονος Ειδικός Φρουρός, 36χρονος ημεδαπός και 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μπαγκλαντές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον βοηθητικό χώρο – αποθήκη του ενός καταστήματος και στη κατοικία του 55χρονου Αξιωματικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• δύο ταμειακές μηχανές, οι οποίες είχαν προγραμματισθεί να εκδίδουν αποδείξεις με τα ίδια στοιχεία (επωνυμία, Α.Φ.Μ., αριθμό μητρώου κ.λπ.), με τις συνδεδεμένες και σε λειτουργία ταμειακές μηχανές, που υπήρχαν στα καταστήματα,

• είκοσι εννέα ρολά χαρτοταινίας ταμειακής μηχανής, με εκτυπωμένες αποδείξεις τουλάχιστον δύο ετών (από το 2012 μέχρι το Φεβρουάριο του 2014)

• είκοσι φιάλες ποτών που δεν έφεραν ταινία φόρου κατανάλωσης.

• περίστροφο, το οποίο κατείχε παράτυπα, καθώς διατίθεται σε Υπηρεσία Γραφείου και κατά συνέπεια δε δύναται να φέρει οπλισμό.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι αστυνομικοί και ο Ειδικός Φρουρός τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ