2014-02-11 18:00:38
Φωτογραφία για Beta Racing: Ένα extreme Σαββατοκύριακο
Με δύο νίκες σε δύο μεγάλους διεθνείς αγώνες extreme enduro μέσα στο ίδιο Σαββατοκύριακο, η αγωνιστική οικογένεια της Beta Motor έχει κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανη.

Η αρχή έγινε με την επικράτηση του “αγαπημένου παιδιού” της American Beta, Cody Webb, ο οποίος στέφθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά βασιλιάς, στην τρίτη εκδοχή του γνωστού King of Moto.

Στην σκονισμένη κοιλάδα Johnson, στην Καλιφόρνια, η μεγάλη μορφή του off-road, ο Αμερικανός Jimmy Lewis, είχε σχεδιάσει για τρίτη χρονιά έναν μοναδικό αγώνα extreme enduro, με αδύνατα ανηφορικά κομμάτια. Ο φετινός αγώνας, είχε ελαφρώς διαφορετική μορφή, με δύο χρονομετρημένους γύρους και το καλύτερο συνολικά αποτέλεσμα να μετρά στην τελική κατάταξη.

Ο Webb, επάνω σε ένα ειδικά προετοιμασμένο Beta RR 300, κατάφερε να διορθώσει ένα μικρό μειονέκτημα 70 δευτερολέπτων από τον πρώτο του γύρο, και να κερδίσει τη νίκη στην τελική κατάταξη. Μάλιστα, στα τελευταία χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, ο ψηλόλιγνος αναβάτης της Beta, είχε να αντιμετωπίσει κι ένα σκασμένο πίσω ελαστικό, κάτι που τελικά δεν τον εμπόδισε να γίνει για δεύτερη φορά βασιλιάς στην έρημο της Καλιφόρνια.


“Είχα συγκεκριμένο στόχο στο πίσω μέρος του μυαλού μου ερχόμενος στο φετινό King of Motos, μετά την κατάκτηση της νίκης πέρυσι. Έδωσα ό,τι καλύτερο μπορούσα στο να προετοιμαστώ σωματικά για αυτό τον αγώνα κι αυτό ήταν κάτι που φάνηκε μέσα στον αγώνα.

Θα ήθελα να είχα οδηγήσει περισσότερο χρόνο την μοτοσυκλέτα μου πριν τον αγώνα, αλλά ο χρόνος ήταν περιορισμένος. Έχοντας σαν βάση την οδήγηση trial, κάτι που κυλά μέσα στο αίμα μου, όλα λειτούργησαν προς όφελός μου σε αυτό τον αγώνα. Η διαδρομή είχε μερικά πολύ δύσκολα κομμάτια αυτή την χρονιά, και η αίσθηση της μοτοσυκλέτας μου ήταν τρομερή, το διασκέδασα αρκετά.

Ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσω το 2014, μετά και την επικράτησή μου στον τελευταίο αγώνα Endurocross το 2013. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο και περιμένω να δω τι θα ακολουθήσει”, δήλωσε ο Webb, λίγο πριν ετοιμάσει τις βαλίτσες του για την Ιταλία και τον αγώνα Hell’s Gate, στις 15 Φεβρουαρίου.

Σχεδόν την ίδια στιγμή, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στα μονίμως λασπωμένα και γλιστερά δάση της Ουαλίας, λάβαινε χώρα ένας διαφορετικής μορφής αγώνας extreme enduro.

Βαθιά μέσα στο δάσος του Llandrillo, το Sucker Punch enduro είδε την ελίτ της Βρετανικής σκηνής να αγωνίζεται ενάντια στα αδύνατο περάσματα του αγώνα. Χείμαρροι με ορμητική ροή, βρεγμένοι κορμοί και παχιά λάσπη παντού υποδέχτηκαν τους αγωνιζόμενους, με μία Beta RR 300 στα χέρια του Ben Hemingway να παίρνει κι εδώ τη νίκη.

Ο συμπαθής Ben, εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Jonny Walker, ο οποίος νωρίς μέσα στον αγώνα έχασε ένα σημείο διέλευσης, κι έτσι στέφθηκε νικητής σε αυτό τον αγώνα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μία ακόμη μοτοσυκλέτα της Beta, στα χέρια του έτερου μέλους της οικογένειας Hemingway, Dan, τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Κι όλα αυτά σε ένα καθ’ όλα επιτυχημένο Σαββατοκύριακο για την Beta Motor.

Φωτό: S. Hoffman, J. Snowden

Betamotor S.p.A. authorised importer

29 Ν. Dimitrakopoulou street, ATHENS 11742

Tel: +30 210 9211877-9225930

http://www.betamotor.gr

[email protected]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άσχημα τα νέα για το Σουμάχερ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άσχημα τα νέα για το Σουμάχερ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ