2014-02-11 20:31:07
Φωτογραφία για Είδε το ΑΚΕΛ το ΡΙΚ: Πρεμιέρα επαφών ΡΙΚ με κόμματα
Ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ Γιώργος Τσαλακός, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο Αντη Τρυφωνίδη και τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Γρηγόρη Μαλιώτη, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του ΑΚΕΛ εγκαινιάζοντας κύκλο επαφών με τις πολιτικές δυνάμεις αναφορικά με το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού σε δηλώσεις ανέφερε ότι το κόμμα του αναμένει από το ΡΙΚ αντικειμενικότητα, προσθέτοντας ότι οι όποιες αποφάσεις παρθούν, πρέπει να στηρίζονται στα ευρήματα μιας επιστημονικής έρευνας.

Ο Γιώργος Τσαλακός από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι το νέο συμβούλιο θα εργαστεί με γνώμονα την αντικειμενικότητα και την ισότιμη μεταχείριση.

«Η συζήτησή μας περιστράφηκε γύρω από το πώς θα προχωρήσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να πετύχουμε αυτό που όλοι νομίζω θέλουμε, το ΡΙΚ να γίνει μια δημόσια ραδιοτηλεόραση που να ανταποκρίνεται στο ρόλο και την αποστολή της, και όπως συνηθίζω να λέω, να γίνει μια εστία πολιτισμού», είπε ο κ. Τσαλακός.


Συνέχισε λέγοντας ότι η αντιπροσωπεία άκουσε με πολλή προσοχή τις απόψεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις γιατί όπως τόνισε, «μας ενδιαφέρει πολύ και αποδίδουμε μεγάλη σημασία στις σκέψεις και τις προτάσεις των πολιτικών κομμάτων».

Ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε τη συνάντηση αρκετά ουσιαστική, διαβεβαιώνοντας ότι το κόμμα του στηρίζει και θα στηρίξει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, «έστω και αν αυτή τη στιγμή είμαστε στην αντιπολίτευση».

«‘Έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε πολύ σημαντικούς τομείς της κυπριακής κοινωνίας, όπως είναι η αντικειμενική ενημέρωση και επικαιρικές εκπομπές, ο πολιτισμός, καθώς και η διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας σε σωστά πλαίσια, νομίζω τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια κουλτούρα στην κοινωνία που εξελίσσεται επικίνδυνα και χρειάζεται η δημόσια ραδιοτηλεόραση να συμβάλει ώστε να διαμορφωθούν σωστές παραστάσεις στην κοινωνία για το ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες, πού να αποδίδεται μεγαλύτερη σημασία, και ποια είναι τα ζητήματα τα οποία είναι υποδεέστερα», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

Συνέχισε λέγοντας ότι «το μόνο που απαιτούμε είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση να λειτουργεί με τρόπο αντικειμενικό και να μην επιχειρεί να ανταγωνιστεί τα ιδιωτικά κανάλια στους δικούς τους τομείς, εκείνο που προέχει για δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι η ποιότητα των εκπομπών και η τηλεθέαση να έρχεται ως αποτέλεσμα της ποιότητας και όχι να είναι προτεραιότητα η τηλεθέαση και να θυσιάζεται η ποιότητα για χάρη της τηλεθέασης».

«Έχουμε ακούσει με πολλή προσοχή τα όσα μας έχουν αναπτύξει ο κ. Τσαλακός και οι συνεργάτες του και θα έλεγα ότι βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση, έχουμε αναλάβει την υποχρέωση να δώσουμε και δικές μας σκέψεις για το πώς θα μπορούσε το ίδρυμα να προχωρήσει και όπως έχει αναφέρει θα κρατήσουμε μια επαφή, μια επικοινωνία έχουμε όλη την καλή διάθεση και πρόθεση να συμβάλουμε στις προσπάθειες να έχουμε ένα καλύτερο ΡΙΚ», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Ο κ . Κυπριανού είπε ότι έχει συζητηθεί και το θέμα του περιορισμού της κρατικής βοήθειας προς το ΡΙΚ, λέγοντας ότι το κόμμα του πιστεύει πως δεν θα πρέπει να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις, αν αυτές δεν στηρίζονται στα ευρήματα μιας επιστημονικής έρευνας.

«Δηλαδή να αποφασιστεί πρώτα και κύρια ποιος είναι ο στρατηγικός στόχος που υπάρχει σε ό,τι αφορά τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με ποιο τρόπο επιχειρείται η υλοποίηση αυτού του στόχου και μετά να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις», συνέχισε.

Εξέφρασε την ελπίδα αυτές οι αποφάσεις να ληφθούν με τρόπο συναινετικό.

Ερωτηθείς αν έχουν διασκεδαστεί με τη συνάντηση οι ανησυχίες που είχε εκφράσει το ΑΚΕΛ για το διορισμό του νέου ΔΣ του ΡΙΚ, ανέφερε ότι ο χρόνος θα δείξει.

«Η μπάλα είναι στα πόδια του κ. Τσαλακού και στη συνάντηση σήμερα είχαμε μια μεγάλη συναντίληψη σε ό,τι αφορά τις γενικότερες προσεγγίσεις, θέλουμε να τα δούμε όμως αυτά να εφαρμόζονται στην πράξη», ανέφερε.

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Τσαλακός διαβεβαίωσε ότι «θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, και προσωπικά, προς αυτή την κατεύθυνση».

Ερωτηθείς ο κ. Τσαλακός πώς προτίθεται το ΡΙΚ να συμβάλει σε νηφάλιο διάλογο για να αποφευχθούν κάποια περιστατικά με τη λεγόμενη περιρρέουσα ατμόσφαιρα, υπό το φως και της έναρξης του νέου γύρου των συνομιλιών, υπενθύμισε ότι δημόσια έχει πει ότι το ΡΙΚ οφείλει να εξασφαλίζει την ισότητα των όπλων για τις απόψεις και αυτό σημαίνει ότι «θέλουμε μια αντικειμενική, ισότιμη ενημέρωση που θα αφορά αυτή τη δύσκολη φάση με την έναρξη των συνομιλιών».

«Και πιστεύω ότι το ΡΙΚ θα καταφέρει να ανταποκριθεί σε αυτή τη πρόκληση», κατέληξε.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ