2014-02-12 02:08:34
Φωτογραφία για ΑΙΚ: Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ  ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Τελευταίο επεισόδιο της κατρακύλας του κυβερνητικού συνδικαλισμού αποτελεί η μεθόδευση αναβολής των εκλογών στους ιατρικούς συλλόγους.

Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ  ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Προηγήθηκαν σκηνές απείρου κάλλους στις κυβερνητικές παρατάξεις που θα μπορούσαν να ήταν κωμικές, αν δεν ήταν τόσο κρίσιμες οι στιγμές για τη δημόσια υγεία και το ιατρικό σώμα.

Μια  πρώτη αποτίμηση του αγώνα που κάνουμε και θα συνεχίσουμε με άλλους μεθόδους, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μαζί με άλλους συναδέλφους καθώς και με την συμπαράσταση χρηστών υγείας και άλλων απολυμένων, δείχνει καταρχάς ότι οι γιατροί μπορούν να κάνουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις και να απεργούν επ’ αόριστον. Πράγματι ο αγώνας είναι μεγαλειώδης και μέσα από αυτόν σφυρηλατήθηκαν πολιτικές συνεργασιών.

Καταλάβαμε πια όλοι μας ότι χωρίς στήριξη από τη βάση, από τους χρήστες υγείας, από την εργατική τάξη και από τα εκλεγμένα όργανα τους, οι αγώνες δύσκολα κερδίζονται και εδώ μπαίνει το θέμα της ξεκάθαρα εχθρικής και προδοτικής στάσης της ΓΣΕΕ εναντίον των  εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ και της πρόσβασης των πολιτών στην ΠΦΥ
. Με την ενότητα στη βάση μπορεί να αποφευχθούν οι σκόπελοι και να φέρει καρπούς το ιατρικό κίνημα και οι αγώνες των γιατρών.

Από την άλλη, οι «ηγήτορές» μας φάνηκαν μικροί μπροστά στη λαίλαπα του Αδόνειδος. Ξεκίνησαν με τεμενάδες και εξυπηρετήσεις προς τον υπουργό μη(!) γνωρίζοντας την καταγωγή και το ποιόν του συγκεκριμένου κυρίου και προσμένοντας αλλαγή πολιτικής υγείας. Στην επισήμανσή μας ότι δεν είναι τόσο σημαντικό το θέμα του προσώπου αφού όλα είναι προκαθορισμένα από τους «εταίρους» μας, η μόνιμη απάντηση ήταν ότι αποτελεί καταστροφολογία η επίκληση του «Σχέδιου Δράσης για την Υγεία» που υπέγραψε ο αείμνηστος πολιτικά Λοβέρδος (ακόμα και αν εφαρμόζεται έως τώρα κατά γράμμα). Δεν είναι βέβαια η ώρα για να ασκήσουμε κριτική και να αποδοθούν ευθύνες, αλλά δεν δικαιολογείται τέτοια αθωότης ή άγνοια από τους συνδικαλιστικούς μας εκπροσώπους. Όντας δέσμιοι της κομματικής τους υποταγής, καταδέχθηκαν τον προσχηματικό διάλογο και ακολούθησαν άκριτα την παρελκυστική τακτική του υπουργείου με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για τη δράση του ιατρικού σώματος και την ενημέρωση του κόσμου. Φυσικό επακόλουθο ήταν η απογοήτευση από την πολιτική (κατεδάφισης της) υγείας και είδαμε προέδρους και εκλεγμένα μέλη ΔΣ να αντιμετωπίζουν υπαρξιακά προβλήματα ενώ άλλοι να ενδιαφέρονται μόνο για την προβολή τους και την ανάδειξη τους, προέδρους μεγάλων ιατρικών συλλόγων να διαπληκτίζονται και να καταλήγουν στο νοσοκομείο [ευχόμαστε ολόθερμα περαστικά στην κα Ανεμοδουρά]  και άλλοι αμήχανοι να πανηγυρίζουν με αλλαγές ήσσονος σημασίας.

Χαρήκαμε μεν, που ο πρόεδρος του ΙΣΑ στην τελετή βράβευσης των εθελοντών του πετυχημένου κοιν. Ιατρείου αναφέρθηκε στην ανάγκη καταλογισμού ποινικών ευθυνών για τη γενοκτονία που συντελείται στη χώρα μας. Είναι μια κάποια πρόοδος, αν σημειωθεί ότι η επανειλημμένη αναφορά του θέματος στο ΔΣ του ΙΣΑ από τον εκάστοτε εκπρόσωπο της ΑΙΚ, χαρακτηριζόταν πάντα λαϊκιστική ή ανεδαφική. Απογοητευθήκαμε δε, πλήρως, με την παραπομπή του θέματος στις καλένδες με το σκεπτικό ότι δεν είναι κατάλληλη η στιγμή. Η κατάλληλη στιγμή, χρειάζεται μάλλον περισσότερους νεκρούς και μεγαλύτερη αφαίμαξη της χώρας για να κινητοποιηθούν οι ηγεσίες. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει πάντως το γεγονός ότι οι γιατροί (είτε δημόσιοι λειτουργοί είτε ιδιώτες), βάσει του κώδικα ποινικής δικονομίας, υποχρεούνται να καταγγέλλουν  αξιόποινες πράξεις που συντελέστηκαν κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των ιατρικών καθηκόντων στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και έχουν ποινική ευθύνη αν δεν το πράττουν. Εκτιμούμε δε, ότι έχουν συντελεστεί αξιόποινες πράξεις εις βάρος του Ελληνικού πληθυσμού και ιδιαίτερα εις βάρος εκείνων που η οικονομική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων, τους οδήγησε σε κατάσταση μη επαρκών πόρων διαβίωσης λόγω παραβίασης των παρακάτω τριών Διεθνών Συμβάσεων οι οποίες έχουν ισχύ υπερνομοθετικού νόμου βάσει του Ελληνικού Συντάγματος.

Η εκφύλιση του κομματικοποιημένου ιατρικού συνδικαλισμού δεν έχει πιάσει πάτο. Έντονες είναι πλέον οι φήμες ότι μεθοδεύεται αναβολή των εκλογών στους ιατρικούς συλλόγους ώστε οι «ηγέτες» μας να ασχοληθούν με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και να ενισχύσουν το κόμμα τους στις ευρωεκλογές όπου θα πατώσει και να μην αναγκαστούν να συρθούν στις κλαδικές εκλογές με κομμένα φτερά. Ας έχουμε για άλλους 6 μήνες την καρέκλα μας και μετά βλέπουμε. Το θέμα εξαρτάται από τον υπουργό, που μπορεί να ζητήσει ανταλλάγματα για την εξυπηρέτηση, πχ να είναι πάλι τρυφεροί μαζί του. Με ένα σμπάρο, πολλά τρυγόνια. Ακόμα και αν έχουν διάθεση ανεξαρτητοποίησης θα κρέμονται από τα… χείλη του υπουργού. Από την άλλη, μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η σιωπή των άλλων παρατάξεων. Μήπως η αναβολή των εκλογών βολεύει πολλούς περισσότερους;

Ανδρέας Θωμόπουλος

Δημοσθένης Παπαμεθοδίου

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΑΙΚ)www.aikmed.gr

www.aikmed.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ