2014-02-12 06:09:08
Φωτογραφία για ΥΠΕΞ Τουρκίας: Να μετατραπεί η Ανατολική Μεσόγειος σε πεδίο ειρήνης
Η Τουρκία εκφράζει μέσω ΥΠΕΞ την ικανοποίησή της για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για περιεκτική λύση στο Κυπριακό υπό την αιγίδα των ΗΕ.

Ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνει ότι η τουρκική πλευρά θα συνεχίσει να είναι ένα βήμα μπροστά, κάνοντας αυτό που της αναλογεί για να καταλήξει με επιτυχία η διαδικασία.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, η Τουρκία στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος και της προσέγγισης που διασφαλίστηκε στη διαδικασία, επιθυμεί «την εξεύρεση μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στη βάση ενός νέου συνεταιρισμού με πολιτική ισότητα των δύο πλευρών που θα αποτελείται από τα δύο ισότιμα συνιστώντα κρατίδια».

Αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει με αποφασιστικότητα και εποικοδομητικά τις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ προς αυτή την κατεύθυνση.

"Η Τουρκία εύχεται με την επίτευξη δίκαιης και μόνιμης λύσης να μετατραπεί η Κύπρος και η Ανατολική Μεσόγειος σε ένα πεδίο ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας", προστίθεται.


Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ακόμη ότι «οι αξιοθαύμαστες προσπάθειες του Ντερβίς Έρογλου» με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων καθώς και «η εποικοδομητική στάση των πολιτικών κομμάτων» στα κατεχόμενα είναι ένδειξη της γραμμής που θα ακολουθήσει η τ/κ πλευρά κατά τη διαπραγματευτική διαδικασία.

Η Τουρκία όπως πάντα θα είναι σε στενή συνεργασία με τα κατεχόμενα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων και «θα συνεχίσει να είναι ένα βήμα μπροστά ώστε να καταλήξουν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις", καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ