2014-02-12 15:01:07
Φωτογραφία για Αγροτικός Συνεταιρισμός Κριτσάς: 100% μείωση παραγωγής λαδιού!
Εντυπωσιακά αν μη τι άλλο όσο και ανησυχητικά για το μέγεθος της έκτασης του προβλήματος της ακαρπίας και της μείωσης στην... παραγωγή ελαιολάδου το 2013 είναι τα στοιχεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς. Αξίζει να σημειωθεί πως την τρέχουσα περίοδο ο συνεταιρισμός από την Κρήτη που εξάγει ελαιόλαδο σε όλο τον κόσμο απορρόφησε μόλις 2,5 τόνους προϊόν από τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο paseges.gr ο διευθυντής του συνεταιρισμού κ. Κωνσταντίνος Χριστοφοράκης: «η κάμψη της παραγωγής έφθασε στο 100% αφού οι παραγωγοί έφεραν μόλις 2,5 τόνους, (2.670 κιλά για την ακρίβεια) στο συνεταιρισμό το 2013, έναντι 600 τόνων την προ-προηγούμενη χρονιά. Η μείωση αυτή οφείλεται προφανώς στην ακαρπία που έπληξε όλη σχεδόν τη χώρα.

Μάλιστα για να καλύψει τις ανάγκες για την τυποποίηση ο συνεταιρισμός στηρίχθηκε σε αποθηκευμένες ποσότητες.

Σημειώνεται ότι ο συνεταιρισμός εξάγει ελαιόλαδο σε αρκετές χώρες κυρίως ευρωπαϊκές αλλά και στη Ρωσία κ.λπ. ενώ τα προϊόντα του συναντώνται κυρίως στην αγορά της Κρήτης και στην υπόλοιπη Ελλάδα σε στα σούπερ μάρκετς ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣΟΥΤΗΣ.


Σκοπός του συνεταιρισμού, σύμφωνα με το διευθυντή, είναι η επέκταση σε νέες αγορές, όχι μόνο ευρωπαϊκές.

Η ταυτότητα του ΑΣ Κριτσάς

Βασικές δραστηριότητες του συνεταιρισμού είναι:

-Η επεξεργασία ελαιοκάρπου και παραγωγή ελαιολάδου

-Η τυποποίηση ελαιολάδου

-Η Εμπορία ελαιολάδου

Ο συν/σμός διαθέτει νέο σύγχρονο ελαιοτριβείο με μηχανήματα φυγοκεντρικού τύπου δυναμικότητας 10.000 Kg ελαιοκάρπου ανά ώρα, τα οποία είναι εγκατεστημένα σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις εμβαδού 1.900 τμ. Ακόμα διαθέτει αποθηκευτικό χώρο ελαιολάδου από ανοξείδωτες ελαιοδεξαμενές 700 τόνων περίπου.

Στο ελαιοτριβείο εφαρμόζεται με επιτυχία το σύστημα της κοινής άλεσης του ελαιοκάρπου. O ελαιόκαρπος κάθε παραγωγού δεν επεξεργάζεται μεμονωμένα αλλά συγκεντρωτικά μαζί με τον ελαιόκαρπο όλων των παραγωγών, ο οποίος αλέθεται αυθημερόν μετά το μάζεμά του.

Το ελαιόλαδο είναι όλο αρίστης ποιότητας, ανήκει στην ανώτερη ποιοτική κατηγορία του «εξαιρετικού παρθένου» με οξύτητα σχεδόν πάντα μικρότερη από το 0,3. Η μέση ετήσια παραγωγή του συνεταιρισμού μας είναι περίπου 450.000 kg εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Το σύγχρονο τυποποιητήριο ελαιολάδου του συν/σμού έχει δυνατότητα τυποποίησης σε μια μεγάλη γκάμα συσκευασιών, σε μεταλλικό δοχείο, σε γυάλινη φιάλη και σε ασκό.

Το ελαιοτριβείο και το τυποποιητήριο έχουν πιστοποιηθεί κατά τα πρότυπα ISO 9001:2001 και HACCP (ISO 22000:2005).

Ο συνεταιρισμός εξάγει μέσω της θυγατρικής του εταιρείας «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΚΡΙΤΣΑΣ –ΓΑΙΑ ΑΕ» εμφιαλωμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε αρκετές χώρες.
paseges.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ