2014-02-12 19:19:02
Φωτογραφία για Τι σχέση έχει ο Πατρινός-Μυκονιάτης Άρης Σπηλιωτόπουλος με τον Δήμο της Αθήνας εκτός απο την αδήλωτη μεζονέτα με το τζακούζι στο Κολωνάκι;
Η ερώτηση φυσικά είναι ρητορική. Γέννημα - θρέμα της Πάτρας και "επίτημος" δημότης της Μυκόνου απο τις συχνότατες επισκέψεις του εκεί για να παρευρεθεί στα πάρτυ των πλουσίων φίλων του, η υποψηφιότητα του Άρη Σπηλιωτόπουλου για τον Δήμο της Αθήνας με την στήριξη της ΝΔ μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται!

Για Δήμαρχος Μυκόνου θα λέγαμε όλοι ναι, είναι αυτό που του ταιριάζει. Αλλά για την Αθήνα με τα χίλια μύρια προβλήματα τι θα μπορούσε να κάνει ενας πολιτικός που έχει συνηθίσει το ακριβό lifestyle, τα solarium, τα κουστούμια και τα λουξάτα hotels και restaurants; Μήπως θα κατέβει στις φτωχογειτονιές της Αθήνας, στα γκέτο με τους λαθρομετανάστες ή στις πλατείες που έχουν γεμίσει ναρκομανείς; Πολύ αμφιβάλλουμε.

Απο την άλλη βέβαια το πιθανότερο είναι να πάρει τις ψήφους όλων των κατοίκων του Κολωνακίου. Εκεί άλλωστε ο κ. Σπηλιωτόπουλος έχει την περίφημη πολυτελή μεζονέτα με το υπαίθριο τζακούζι για την οποία ποτέ δεν δήλωσε την εμπορική αξία γλυτώνοντας έτσι χιλιάδες ευρώ φόρο.


Ήταν Σεπέμβριος του 2012 όταν το ΣΔΟΕ αποκάλυψε οτι ο νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων περιλαμβάνεται στην περίφημη «λίστα του ΣΔΟΕ» με τους 36 πολιτικούς, καθώς αγόρασε πολυτελή μεζονέτα στο Κολωνάκι δηλώνοντας την αντικειμενική αξία παρότι η εμπορική αξία του είναι πολλαπλάσια.

Συγκεκριμένα, το όνομα του πρώην υπουργού βρισκόταν στη λίστα των 36 λόγω της αγοραπωλησίας του συγκεκριμένου ακινήτου, στην οδό Δημοχάρους που έχει θέα στο Λυκαβητό. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος υπέγραψε το συμβόλαιο αγοράς με τιμή 377 χιλιάδες ευρώ, ενώ οι μεσίτες υπολόγιζαν την αξία της μεζονέτας την στιγμή της αγοραπωλησίας στο 1,5 εκατ. ευρώ!! Που σημαίνει οτι ξέχασε να δηλώσει περίπου 1 εκατ. ευρώ ενώ δημιουργήθηκαν και πολλά ερωτήματα για το πού βρήκε τα υπόλοιπα χρήματα κι αν αυτά δικαιολογούνταν από το Πόθεν Έσχες του. 

 

Φυσικά μετά απο λίγες ημέρες τα ΜΜΕ το θάψανε, το θέμα ξεχάστηκε και ποτέ δεν δόθηκαν απαντήσεις.

Ποιές ήταν οι απαιτήσεις του Mr. Μύκονος;

 

«ΘΕΛΩ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟ ΤΖΑΚΟΥΖΙ, πέργκολα και περίφραξη του δώματος για να αποφεύγουμε τα αδιάκριτα βλέμματα και φυσικά χώρο για μπάρμπεκιου για να δεξιώνομαι τους φίλους μου» είχε ζητήσει τότε από τον αρχιτέκτονα μηχανικό ΑΠΘ κ. Γιώργο Καραγέωργο, που ανέλαβε τη διαμόρφωση. «Θέλω και γλυπτική σύνθεση του καλλιτέχνη κ. Γιώργου Καζάκου από αδιαφανές γυαλί και μέταλλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως περίγραμμα ασφαλείας», ζήτησε στη συνέχεια από τον αρχιτέκτονα ο κ. Σπηλιωτόπουλος και φυσικά και αυτή του η επιθυμία ήταν εύκολο να υλοποιηθεί. Περιγράφεται μάλιστα και αναλυτικά στην τεχνική έκθεση για τις κατασκευές στην ταράτσα. Ενας νεροχύτης, ένα μπάρμπεκιου ύψους 1,10 μ., καθώς επίσης και πάγκος ύψους 58 εκ. πλαισιώνουν το ιδανικό σκηνικό για τον πρώην υπουργό. Κερασάκι στην τούρτα, η τοποθέτηση υδατοδεξαμενής (τζακούζι) στο βόρειο τμήμα του δώματος, η οποία έχει διαστάσεις 2,57 μ. Χ 2,19 μ. και ύψους 0,95 μ. Ετσι μπορεί και τοποθετείται χαμηλότερα από το ύψος του περιμετρικού στηθαίου (1,10 εκ.) και δεν προεξέχει πάνω από αυτό. Το τζακούζι μπορεί να φιλοξενήσει άνετα από τέσσερα έως έξι άτομα και προσφέρει θέα προς τον Λυκαβηττό. 

Μόνο η αγορά του, σύμφωνα με πληροφορίες, πλησίασε τις 15.000 ευρώ.

Εκεί στην Νέα Δημοκρατία το σκεφτήκατε καλά για να τον χρίσετε υποψήφιο;
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ