2014-02-12 19:10:05
Φωτογραφία για Πάτρα: 40 κλήσεις δόθηκαν την πρώτη μέρα των ελέγχων για τα παρκόμετρα - Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι τελείωσε το τσάμπα
40 κλήσεις έκοψε σύμφωνα με πληροφορίες την πρώτη μέρα των ελέγχων στα παρκόμετρα της Πάτρας, το νεοσύστατο τμήμα ελέγχου κοινοχρήστων χώρων, το οποίο κάνει ελέγχους σε δύο βάρδιες.

Στα ίδια επίπεδα, και λίγο αυξημένος - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- είναι και ο αριθμός των κλήσεων που κάπηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η αλήθεια είναι ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν ότι έχει λάβει τέλος η περίοδος της δωρεάν χρήσης των παρκομέτρων λόγω έλειψης ελεγκτικού μηχανισμού, με αποτέλεσμα να είναι πάρα πολλοί αυτοί που βρίσκονται προ εκπλήξεως όταν βλέπουν μπροστά τους κάποιον από τους 7 πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, που έχουν αναλάβει το έργο της παρακολούθησης του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα οι οδηγοί που πάρκαραν στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης έβρισκαν στα παρμπρίζ τους, ένα ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο αναγραφόταν, πως από τη Δευτέρα το σύστημα των παρκομέτρων θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, συνεπώς είναι υποχρεωτική η έκδοση εισιτηρίων


Το αντίτιμο για στάθμευση μιας ώρας ανέρχεται στο ένα ευρώ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για στάθμευση μισής ώρας με κόστος 0.50 λεπτά.

Η μέγιστη διάρκεια στάθμευσης δεν μπορεί να ξεπεράσει τις δύο ώρες.

"Κατονοούμε ότι δεν γνωρίζουν ακόμη όλοι οι Πατρινοί ότι το σύστημα ελέγχεται. Πιστεύουμε όμως ότι μέσα στην εβδομάδα όλοι θα είναι ενήμεροι και θα συμμορφωθούν, βοηθώντας την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης που αφορά όλους τους πολίτες και που βρίσκεται στην υπηρεσία τους" είπε στο thebest.gr ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λοτσάρης.

Πηγή: Thebest
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ