2014-02-12 19:27:12
Φωτογραφία για Μια κούτα με έγγραφα καίει τη μαφία της Κρήτης
Για τις 10 Μαρτίου προσδιορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης της "μαφίας" της Κρήτης, με τις εγκλημτικές ομάδες που δρούσαν σε Μάλια και Λασίθι.

Στο "σκαμνί" του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 32 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί. Η δικογραφία, μάλιστα, είναι ογκοδέστατη, αφού τα σχετικά έγγραφα γεμίζουν  μία κούτα! Η υπόθεση εισάγεται για να εκδικαστεί με απευθείας κλήση στους κατηγορούμενους, από το σύνολο των οποίων οι 19 είναι ήδη κρατούμενοι - μεταξύ αυτών και οι δύο αστυνομικοί.

Τους περισσότερους κατηγορούμενους βαρύνει η κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της διακίνησης όπλων και της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών, ενώ οι δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για παροχή στοιχείων στην εγκληματική οργάνωση.

Η δίκη θα γίνει στο Ηράκλειο υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα και αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες, με δεδομένο το μεγάλο αριθμό των κατηγορούμενων, των μαρτύρων, αλλά και των βαρύτατων κατηγοριών που ούτε λίγο ούτε πολύ "πιάνουν" ... το μισό ποινικό κώδικα!

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι σε περίπτωση αναβολής της δίκης, η νέα ημερομηνία θα πρέπει να προσδιοριστεί σε σύντομο χρονικό ορίζοντα, καθώς στις 13 Μαΐου εκπνέει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης των 19.
cretalive.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ